27 Temmuz 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 27.07.2023 20:38 | Son Güncelleme: 27.07.2023 20:47

Oksijen'den İstanbul rehberi: 28 Temmuz Cuma günü için öneriler

Hafta sonunun enerjisini yakalamak için Oksijen'den Cuma günü şehir rehberi: Kültür-sanat, podcast, mekan ve ekran...
Oksijen'den İstanbul rehberi: 28 Temmuz Cuma günü için öneriler

Gizem Ceren Piri'den kültür-sanat önerileri

Sigur Rós

Dünyanın en büyük post-rock gruplarından biri olan Sigur Rós, Türk hayranlarıyla buluşmaya hazırlanıyor. Klasik elementlerle yenilikçi sound’ları birleştiren ve müzikleri kadar sahne performanslarıyla da adından söz ettiren grup, 28 Temmuz'da KüçükÇiftlik Park'a geliyor.

Şevval Sam ve Pera Filarmoni Orkestrası

Şevval Sam ve Pera Filarmoni Orkestrası İstanbul’da ilk kez gerçekleştirilecek senfonik performans ile Akdeniz’den Karadeniz’e, tangolardan, Türk valslerine uzanan, farklı dillerdeki ortak ve zamansız aşk şarkılarıyla 28 Temmuz'da Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'na konuk oluyor.

Athena

Yurtiçinde ve yurtdışında sayısız konser ve festivalde yer almış, Türk rock müzik tarihinin en önemli gruplarından Athena, 28 Temmuz'da şarkılarını Maksimum Uniq Açıkhava’da dinleyenleriyle birlikte söylemek için hazırlanıyor.

Selim Karakaya'dan podcast önerileri

Soru Neydi?

Nereden Dinlerim? SpotifyApple

 

Deniz Akbaba ve Emre Turhan insanlık için mikrofonda! İkili, insanlığı tam ortasından ikiye bölen sorularla cevabı herkes için başka olan soruları bir potada eritiliyor ve beyin kıvrımlarımızın harakete geçmesini sağlıyor.

Official UEFA Champions League

Nereden Dinlerim? SpotifyApple

 

Şampiyonlar Ligi ön elemeleri başladı. Herkes merakla gruplara kalacak takımları beklerken, Rob Daly ve Chris Parrott konuklarıyla birlikte şampiyona tarihinin en büyük hikayelerini masaya yatırıyor. UEFA’nın resmi yayını olan bu podcast’te maç günleri yapılan özel yayınlar da oldukça detaylı bir içerikle karşımıza çıkıyor.

Memet Özer'den mekan önerisi

Foxy Nişantaşı

Cuma akşamları için, hem rahat hem de çok lezzetli bir mekan. Sevgili Maksut Aşkar ve Levon Bağış'ın mekanı. Menüsünde de yenilikler yapmış. Küçük tabaklarda atıştırmalıklar, nefis kokteyller ve zengin şarap kavı. Şefin Türk mutfağına getirdiği yorumları seveceksiniz. Tavsiye ederim.

Terzi - Netflix 

Berrak Tüzünataç’ın da dahil olduğu, Çağatay Ulusoy, Salih Bademci, Şifanur Gül, Olgun Şimşek, Ece Sükan gibi isimlerden oluşan oyuncu kadrosuyla Terzi; Peyami isimli ünlü bir terzinin çevresinde gelişen sırlarla dolu olayları anlatan ilk kısmının ardından, ikinci kısmında Peyami’nin hayatına yeniden başlamaya çabalama hikayesini ekranlara taşıyor. Bir Gülseren Budayıcıoğlu hikayesi olan dizinin yaratıcısı Onur Güvenatam. Ömer, İlk ve Son, Kırmızı Oda, Karadayı yapımlarıyla tanıdığımız Cem Karcı da dizinin yönetmeni.