27 Temmuz 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 28.07.2023 10:00 | Son Güncelleme: 28.07.2023 10:48

Oksijen'den İstanbul rehberi: 29 Temmuz Cumartesi günü için öneriler

Haftanın yorgunluğundan kaçmak için Oksijen'den şehir rehberi: Kültür-sanat, podcast, mekan ve ekran...
Oksijen'den İstanbul rehberi: 29 Temmuz Cumartesi günü için öneriler

Gizem Ceren Piri'den kültür-sanat önerileri

Moi İstanbul Sahne

Korkularından başka silahı olmayan bir adamın, silahları parçalanana kadar mücadele ettiği bir kavgayı anlatan, Oğuz Atay’ın ölümsüz eseri Korkuyu Beklerken, Doğukan Uludağ yorumuyla 29 Temmuz'da Moi İstanbul Sahne'de seyirci karşısına çıkıyor.

Park’ta Rock

15 yıldır İstanbul’da rock müziğin kalesi haline gelen KüçükÇiftlik Park’ın yaz aylarına damga vuran konser serisi 100% Müzik Sunar: Park’ta Rock bu yılda devam ediyor. Madrigal ve Can Ozan, 29 Temmuz'da sahneye çıkıyor.

Gezgin Salon Festivali Parkorman

Salon İKSV’nin iyi müziği Beyoğlu’ndaki evinden doğanın içine taşıdığı etkinliği +1 Sunar: Gezgin Salon Festivali Parkorman'da eğlence severleri bekliyor. Festival, 29 Temmuz'da sahnede Satori, L’Imperatrice, Agar Agar, Sylvie Kreusch ve Emir Taha’yı; 30 Temmuz'da ise Jon Hopkins, Büyük Ev Ablukada, Warhaus, Still Corners ve Tsar B’yi ağırlıyor.

Selim Karakaya'dan podcast önerileri

Karınca Sensin

Dönüşümünde kararlı ve derinlerine bakmaya gönüllü olanlar için bir yayın var karşımızda. Öykü Şahin, bu hayatta daha fazlasını deneyimlemek için var olduğuna inananlar ve çekim yasasının gerçekten nasıl işlediğini öğrenmek isteyenler için mikrofonda. Podcast, bir karınca gibi tam olarak istediğin hayatı yaşamayı normalleştirebileceğin iddiasıyla yola çıkıyor.

Nereden Dinlerim? Spotify, Apple

 

Greeking Out

Yunan mitolojisinin yıllar boyunca anlatılan hikayeleri şimdi çocukların da anlayabileceği sadelikle karşımızda. Kahramanlar, canavarlar, doğaya hükmedenler ve daha fazlası çocukların sevebileceği bir içerik, dil ve seslendirmeyle hazırlanıyor.

Nereden Dinlerim? Spotify, Apple

 

Memet Özer'den mekan önerisi

Zıpkın Arnavutköy

Yeni yerinde, ama hemen yan dükkan. Sevgili Erhan Görcüoğlu' nun işine olan özeni her önceliği. Kendisi de balık avlamayı çok seven Erhan, burada da tazeliğe çok önem veriyor. Lezzetli ve taze mezeler eşliğinde, Boğaz manzarası ile birlikte güzel bir Cumartesi akşamı için ideal.

Ekran önerisi

Moonage Daydream – TOD Tv

Daha önceden görülmemiş kişisel görüntüler ve konser kayıtları ile; İngiliz sanatçı David Bowie'nin hayatını merkezine alan müzik belgeseli. Özel bir yolculuk deneyimi sağlayan bu belgeselin yönetmenliğini, senaristliğini, kurgusunu ise Amerikalı yapımcı Brett Morgen üstleniyor. BAFTA Ödülleri'nde En İyi Belgesel dalında aday da olmuştu.