26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 03.04.2022 14:14 | Son Güncelleme: 03.04.2022 14:56

Oksijen'den İstanbul rehberi: 3 Nisan Pazar için öneriler

Havanın mevsim normallerinde seyretmeye başladığı İstanbul'da baharın tadını çıkarmak isteyenler için sahne, sergi ve mekan, evde kalanlar için ise ekran ve podcast önerileri
Oksijen'den İstanbul rehberi: 3 Nisan Pazar için öneriler

Yağmur Akpınar'dan sahne ve sergi önerileri

TuzBiber Zorlu sahnesinde!

Gündemin yoğun olduğu günlerden geçerken, bir süreliğine mola vermek ve sadece gülmek isteyenler alternatif komedi denilince akıllara gelen TuzBiber’in Zorlu PSM Touche’de gerçekleşecek olan stand-up gösterisinde çok eğlenecek. Uzun süredir komedi sahnesinde olan ve komedi seçkisini bir arada sunan TuzBiber’in gösterisi 20:30’da başlıyor. 

Artweeks tekrar İstanbul’da! 

Tarihi dokusuyla kendine hayran bırakan Akaretler’i her sene sanatla buluşturan Artweeks, İstanbul’un en değerli kültür ve sanat etkinliklerinden biri. Önemli galerilerin yanında bağımsız sanatçılar ve koleksiyonerlerin sergilerine ev sahipliği yapan Artweeks’e gelmeden önce vaktinizin olduğuna emin olmanızı öneririz. Yenilikçi yapısına bu sene bir NFT sergisini de dahil eden Artweeks’i 10 Nisan’a kadar deneyimleyebilirsiniz. 

Memet Özer'den mekan önerileri

MSA

Sabancı Müzesi içerisinde. Gerek manzarası ve özenli tabakları ile benim için Pazar sabah kahvaltı adreslerinin vaz geçilmezlerinden. Denemenizi kesinlikle tavsiye ederim.

Liman Lokantası Galataport

Bir İstanbul klasiği Galataport’un en güzel köşelerinden birinde. Patlıcanlı Pilav ve Cağ Kebabı kesinlikle denenmeli. Pazar uzun öğle yemekleri için, şehrin en iyi alternatiflerinden biri.

İftar için: Çiya

Yöresel mutfak diyince şehrin en iyilerinden. Mutlaka İftar için değerlendirilmeli.

Selim Karakaya'dan podcast önerileri

Gerisi Hikaye

Korku edebiyatı, korku sineması ve korku kültürü meraklıları için kaçırılmayacak bir yayın.  Işın Beril Tetik, Demokan Atasoy ve Galip Dursun korku üzerine derinlemesine incelemeler yapıyor ve ortaya arşivlik bir kaynak çıkıyor. Konunun en uzun soluklu yayınlarından biri olduğu için, bölümleri geçmişe doğru taramak karşınıza ilgi alanınıza göre sürprizler çıkartabilir.

Nereden dinlerim?

Spotify, AppleGoogle

XYZ

Silikon Vadisinde kurduğu uygulamayla başarıyı yakalayan bir start-up insanı olarak dikkat çeken Aykut Karaalioğlu ve Osman Koç mikrofonda. Şimdilerde aynı zamanda bir yatırımcı da olan Aykut deneyimlerini ve yolculuğundan öğrendiklerini paylaşırken, Osman da yönlendirmeleriyle ona kulvarlar açıyor. Farklı bir bakış açısının yansımalarını görmek için dinlenebilir.

Nereden dinlerim?

Spotify, Apple, Google

Film önerisi

Hayatımın Şarkısı

Geçtiğimiz pazar Oscar’ı alan CODA filminin orijinali. Özgün adıyla La Famille Bélier, süt ürünleri satarak geçinen işitme engelli bir aileyle çok iyi bir şarkıcı olduğu ortaya çıkan engelsiz kızlarının sıcak hikayesi. CODA, ‘Child of Deaf Adults’ yani ‘işitemeyen yetişkinlerin çocuğu’ ibaresinin baş harflerinden oluşuyor. Yıllar önce İstanbul Film Festivali’nde de izlediğimiz film, CODA’nın aksine, işitme engelli rolü yapan engelsiz oyunculara rol verdiği için eleştirilmişti. Hem güldüren, hem ağlatan sıcak bir aile filmi. Türkçe altyazılı olarak izlenebiliyor. (puhutv)