24 Nisan 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 30.04.2022 13:55 | Son Güncelleme: 30.04.2022 18:37

Oksijen'den İstanbul rehberi: 30 Nisan Cumartesi günü için öneriler

Bayram öncesi şehrin azalan yoğunluğunu değerlendirmek isteyenler için Oksijen'den cumartesi günü için şehir rehberi, evde kalanlar için podcast ve film seçenekleri...
Oksijen'den İstanbul rehberi: 30 Nisan Cumartesi günü için öneriler

Yağmur Akpınar'dan kültür-sanat önerileri

“Bir Barda Bir Gece…” 

Nurgül Yeşilçay ile Afra Saraçoğlu'nun rol aldığı, DasDas'ın Lulu Raczka imzalı yeni prodüksiyonu “Bir Barda Bir Gece…” oyunu, sezonun iddialı çıkışlarından birini yapmıştı.  

Yönetmenliğini Nagihan Gürkan’ın yaptığı oyunda, elektrik kesintileri sırasında kaybolan kadınların yaşadığı distopik bir dünyayı izleyeceksiniz. Bu çarpıcı oyunu 30 Nisan’da 17:00 ve 21:00 saatlerinde DasDas’ta izleyebilirsiniz.

Denizbank Çocuk Operası “Papagenolar” geliyor!

Mozart’ın en ünlü eserlerinden Sihirli Flüt Operası’ndan ilhamla sahnelenen Papagenolar, tüm çocuklara operayı sevdirecek, müzik ve dansı doyasıya yaşatacak. Tan Sağtürk Akademi dansçılarının katılımıyla hiç olmadığı kadar eğlendirecek olan gösteri, 30 Nisan akşamı Turkcell Platimum Sahnesi’nde olacak. 

Dünya Caz Günü’nü Onur Aymergen ile kutlayın

Kendi bestelerinden oluşan ilk albümünün lansman konserini müzik adına önemli bir günde gerçekleştirecek olan Onur Aymergen, 30 Nisan’da touché’de olacak. Farklı ritim ve müziklere olan ilgisiyle geleneksel kalıpların dışına çıkan müzisyen, Zorlu PSM’de caz rüzgarları estirecek. 

Memet Özer'den mekan önerisi

29

Şık bir hafta sonu için, hem eğlence ve hem de iyi yemek için mükemmel bir seçenek. Başarılı şef Mustafa Otar danışmanlığında, yenilenen menüsü ve muhteşem bir boğaz manzarası eşliğinde harika bir yemek sizleri bekliyor. Tek tarafından pişirilen Izgara Çipura benim favorim oldu.

Selim Karakaya'dan podcast önerileri

Nasıl Gidilir?

Yayının çıkış noktası, adından da anlaşılabileceği gibi seyahate gidiş şekli. Havayolunu tercih edenlerin de, dünyayı yürüyerek dolaşanların da anlattıklarının ikna edici yanları var. Ama asıl hikaye, şehri gezerken nasıl bir yöntem izlenirse keşif yolunun en verimli hale gelebileceği. Her bölümde farklı konuklar, şehirler hakkında dikkate değer detaylar paylaşıyorlar.

Nereden dinlerim?

SpotifyApple

Sanat Gezegeni İyileştirebilir mi?

Ekolojik krizin sonuçları hepimizi etkiliyor ve etkilemeye devam edecek. Sanatını bir araç haline getirerek, yaptıklarıyla ve söyledikleriyle bu konuya dikkat çekmeye çalışan önemli isimler var. Her bölümde farklı bir konuk 26 dakikada kendi hikayesini anlatıyor. Ekip de oldukça değerli: İKSV hazırlıyor, mikrofonda Yiğit Özşener var.

Nereden dinlerim?

Spotify

Ekran önerisi

İftarlık Gazoz

Ramazanın sona ermesine bu kadar az kalmışken bir Ramazan günü filmi izlenebilir. Yetmişli yıllarda bir sahil kasabası, oruçlu oruçlu dondurma satmaya çalışan bir usta ve çırağın eğlenceli ve sıcak bir günü. Başrollerde Cem Yılmaz ve genç Berat Efe Parlar var. (Netflix)