27 Temmuz 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 03.08.2023 10:55 | Son Güncelleme: 03.08.2023 11:16

Oksijen'den İstanbul rehberi: 4 Ağustos Cuma günü için öneriler

Haftayı konser, edebiyat ya da yeni lezzetlerle bitirmek isteyenlere Oksijen'den şehir rehberi... Sıcak günlerde evde kalmayı tercih edenlere ise ekran ve podcast seçkileri
Oksijen'den İstanbul rehberi: 4 Ağustos Cuma günü için öneriler

Gizem Ceren Piri'den kültür-sanat önerileri

Kalben

Türkiye’nin sevilen seslerinden Kalben, 4 Temmuz'da Mask Beach İstanbul sahnesinde sevenlerine müzik dolu bir gece yaşatmaya hazırlanıyor.

Simge Sağın

Simge Sağın, Turkcell Yıldızlı Geceler konserleri kapsamında 4 Ağustos’ta Turkcell Vadi'de sevenleriyle buluşuyor.

Marmara Adası Edebiyat Günleri

2. Marmara Adası Edebiyat Günleri 4-6 Ağustos'ta kitapseverlerle bir araya geliyor. Edebiyat Günleri’ne Altay Öktem, Asuman Susam, Ayfer Tunç, Aysun Altındağ, Cem Erciyes, Defne Suman, Dimitris Sotakis, Eylül Görmüş, Gonca Özmen, Hakan Akdoğan, Haluk Oral, Ioannis Papachristou, Mehmet Akif Yıldırım, Mahir Ünsal Eriş, Mine Söğüt, Murat Uyurkulak, Mustafa Çevikdoğan, Müge Acar, Oya Baydar, Sema Kaygusuz ve Turhan Günay katılıyor.

Selim Karakaya'dan podcast önerileri

İstanbul’u Dinliyorum (Koç Üniversitesi Suna Kıraç Kütüphanesi)

İstanbul’a yeni bir içerik, zenginlik kazandırmayı ve güzel şehrin tarihi mirasının tanıtılmasını hedefleyen bu yayın Koç Üniversitesi Suna Kıraç Kütüphanesi adına gönüllülük esasıyla hazırlanıyor. Her ay bir başka konukla İstanbul’un tarihine uzanıp, sayfa aralarında kalmış etkileyici hikayeler dinleme fırsatını yakalıyoruz.

Nereden Dinlerim? Spotify, Apple

 

Amateur Traveler (İngilizce)

Chris Christensen 2005 yılından bu yana amatör bir seyahatsever olarak dünyayı keşfetmeye çalışıyor ve her hafta dünyanın bir başka noktasını, orayı iyi anlatabilecek isimlerle konuşuyor. Bu isim bazen uzun yıllar orada yaşamış, bazen de bir haftalığına turistlik yapmış biri oluyor. 800’den fazla yayınlanmış bölümün arasında, elbette İstanbul gibi bizi anlatan bölümler de var.

Nereden Dinlerim? SpotifyApple

 

Memet Özer'den mekan önerisi

Beca

Şehrin bu sıcağında ve genelde her yerin boş olduğu bir dönemde, serin bir bahçe ve sosyalleşmem için güzel bir ortam. Bir Cuma akşamı için daha ne istersiniz. Üstelik yenilenen menüsü ile çok havalı.

Ekran Önerisi

Who You Think I Am - SinemaTV

50 yaşında, iki çocuğuyla bekar bir anne ve akademisyen olan Clarie’in, kendisinden yaşça küçük sevgilisini sosyal medyada takip edebilmek için, Clara ismiyle açtığı sahte hesap yüzünden yaşadığı olaylar anlatılıyor. Filmin başrolünde, yer aldığı her yapımı öne çıkaran başarılı oyuncu Juliette Binoche yer alıyor! Hem hüzünlü bir dramı hem de romantik ilişkilere, sanal dünya üzerinden bakışı içeren Fransa yapımı filmin yönetmenliğini ise Safy Nebbou üstleniyor. Kadroda Nicole Garcia da var.