19 Mart 2024, Salı
Haber Giriş: 03.06.2023 10:00 | Son Güncelleme: 03.06.2023 14:03

Oksijen'den İstanbul rehberi: 4 Haziran Pazar günü için öneriler

Hafta sonunu keyifli sonlandırmak için Oksijen'den şehir rehberi: Kültür-sanat, podcast, mekan ve ekran...
Oksijen'den İstanbul rehberi: 4 Haziran Pazar günü için öneriler

Gizem Ceren Piri'den kültür-sanat önerileri

Saatleri Ayarlama Enstitüsü

Ahmet Hamdi Tanpınar’ın ölümsüz eseri Saatleri Ayarlama Enstitüsü, Serkan Keskin’in onlarca surete büründüğü bir oyunculuk şöleniyle sinema ve tiyatronun iç içe geçtiği çağdaş bir uyarlama olarak 4 Haziran'da Zorlu PSM'de izleyici ile buluşuyor. Oyunda Tuluğ Tırpan canlı piyano performansı ile hikayeye eşlik ediyor.

Punk Riot Day

İstanbullu punkçılar, Punk Riot Day kapsamında KüçükÇiftlik Park’ın yeşil yüzü KüçükÇiftlik Bahçe’de çimlerin üstünde dans ederek avaz avaz şarkı söylemek, çeşit çeşit yeme-içme alternatiflerinin, açık havanın ve özgürlüğün keyfini çıkarmak için 4 Haziran'da bir araya geliyor.

Meşgul Şehir

İşgal İstanbul’unun gündelik hayatındaki grevler, salgınlar gibi toplumsal gündemlerden ilham alan Meşgul Şehir: İşgal İstanbul’unda Siyaset ve Gündelik Hayat, 1918-1923'de katılımcılar, rehberli sergi turunun ardından eski İstanbul’un sosyal hayatında ilgi çeken unsurlar üzerinde çalışma fırsatı buluyor. Atölye yürütücüleri Şehir Dedektifi - Gizem Kıygı & Elif Ertekin'in üstleneceği atölye 4 Haziran'da İstanbul Araştırmaları Enstitüsü Arka Oda'da genç katılımcıları bekliyor.

Selim Karakaya'dan podcast önerileri

Anlatsam Roman Olur

Bu yayında kültür-sanat denilince aklımıza gelenden çok daha fazlasının peşine düşülüyor. Yolculuk sık sık edebiyata düşse de, gündelik yaşamın içine sızan, ekonomiyle, politikayla dönüşen kültürün izlerini süren, sanat dünyasından çarpıcı haberlerin peşine düşen podcast, geniş bir içerik aralığıyla dikkat çekiyor.

Nereden Dinlerim? Spotify, Apple


Felsefe Sanat Psikanaliz

Felsefe Sanat Psikanaliz, sorgulamayı ve derinlemesine incelemeleri merkeze alan bir oluşum. Bu yayında, gerçekleştirilen etkinliklerin ve çalışma gruplarının sesli kayıtları ve grup mensuplarının hazırladığı içerikler, alana ilgi duyan dinleyicilerle buluşuyor.

Nereden Dinlerim? Spotify, Apple

 

Memet Özer'den mekan önerisi

Baylan Bebek

Yıllardan beri Baylan markası benim gözdelerimdendir. Küp Griye, Adi Sababa gibi spesyalleri ile şehrin en özel yerlerinden biri. Bence tatlılarda kullandıkları çikolatalar en iyilerden. Burası pazar kahvaltıları için de ideal. Güzel Bebek manzarası, sıcak fırından çıkan unlu mamülleri ile mükemmel bir kahvaltı mekanı aynı zamanda

Ekran Önerisi

Blood and Gold– Netflix

Netflix’in en çok izlenen ve orijinal Alman yapımlarından biri olan Blood Red Sky’ın yönetmeni Peter Thorwarth, yeni Netflix filminde İkinci Dünya Savaşı’nın bitiminde kızını arayan firari bir Alman askeri ve genç bir kadının, Yahudilere ait gizli bir hazineyi arayan acımasız bir SS birliğiyle verdikleri kanlı mücadeleyi anlatıyor. Nazilerin pataklandığı, aksiyon ve komediyi birleştiren bol kanlı yapısıyla Quentin Tarantino’nun Inglorious Basterds filmini hatırlatan Blood and Gold’da, Blood Red Sky ve Rabiye Kurnaz: George Bush’a Karşı filmlerinde de oynamış Alexander Scheer, Nazi birliğinin lideri olarak karşımıza çıkıyor.