20 Mayıs 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 05.08.2023 09:34 | Son Güncelleme: 05.08.2023 09:40

Oksijen'den İstanbul rehberi: 6 Ağustos Pazar günü için öneriler

Moda’dan Galata’ya şehrin farklı rotalarında keşfedebileceğiniz 12 farklı lezzet köşesi, yenilenen menülerden seçkiler ve podcast- ekran önerileri
Oksijen'den İstanbul rehberi: 6 Ağustos Pazar günü için öneriler

Gizem Ceren Piri'den kültür-sanat önerileri

Cihan Mürtezaoğlu

İstanbul'un alternatif açık hava etkinlik mekanı Burgazada Cennet Bahçesi'nde yaz etkinlikleri devam ediyor. A Project Partner organizasyonuyla gerçekleşecek etkinlikte Türk Müziğinin son yıllardaki tartışmasız en başarılı müzisyenlerinden Cihan Mürtezaoğlu, 6 Ağustos'ta sevenleriyle bir araya geliyor.

Neolokal

Şef Maksut Aşkar’ın imzasını attığı, Anadolu’nun yemek geleneklerini modern dokunuşlarla tabaklara taşıyan restoranı Neolokal, SALT Galata'da hizmet vermeye devam ediyor.  Her yemeğinde toprağa duyulan saygının gösterildiği Neolokal, gelecek nesiller için geçmişle köprü olacak lezzetler sunuyor.

Selim Karakaya'dan podcast önerileri

Sürüş

Türkiye motosiklet kültürüne değer katan sürücüler, eğitmenler ve yarışçıları bir araya getiren podcast’i Arkın Çelik hazırlıyor. Yeni çıkan modellerin yanında yurt içi ve yurt dışı sürüş rotaları başta olmak üzere motosiklet ve sürüşe dair birçok şey konuklarla konuşuluyor.

Nereden Dinlerim? Spotify, Apple

 

Modern Love (İngilizce)

Modern Love, okuyucuların da katılımıyla efsaneleşmiş bir The New York Times köşesi. Dünyanın dört bir yanından her türlü duyguyu barındıran aşk hikayelerinden oluşuyor. Bir kitap ve televizyon programına da ilham olan köşeden seçilen yazılar ve arka plan hikayeleri bu yayında karşımızda. Bazı bölümlerde konuk sürprizleri de cabası.

Nereden Dinlerim? SpotifyApple

 

Memet Özer'den mekan önerisi

Umberto Bağdat Caddesi

 

Daha gerçekten çok yeni ama iddialı. Özellikle Pazar geç ve uzun öğle yemekleri için ailece gidilecek hoş bir mekan olmuş. Tavsiye ederim.

Ekran önerisi

Shotgun Wedding – Prime Video

Film, Darcy (Jennifer Lopez) ve Tom’un (Josh Duhamel), düğünleri için sevimli fakat başına buyruk ailelerini bir araya getirmesiyle başlıyor. Çiftin evliliğe dair korkuları yeterince büyük bir tehdit değilmiş gibi, bir de parti konuklarının rehin alınmasıyla yalnızca düğünleri değil, herkesin hayatı bir anda.