20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 05.11.2022 18:39 | Son Güncelleme: 05.11.2022 18:54

Oksijen'den İstanbul rehberi: 6 Kasım Pazar günü için öneriler

Haftanın son günü için planı olmayanlara Oksijen'den öneriler: Müzikal, tiyatro, podcast, film...
Oksijen'den İstanbul rehberi: 6 Kasım Pazar günü için öneriler

Yağmur Akpınar'dan kültür-sanat önerileri 

Jekyll & Hyde Müzikali

Robert Louis Stevenson’ın klasik gerilim romanından uyarlanan dünyaca ünlü Jekyll & Hyde müzikali kadrosunda bulunan Elçin Sangu ve Hayko Cepkin gibi isimlerle dikkat çekiyor. Zorlu PSM’de izleyicilerle buluşan müzikalin yönetmenliğini Taner Tunçay üstleniyor. Başladığı günden itibaren ilgileri üzerine çeken müzikal 6 Kasım akşamı 20.00’de sanatseverler ile buluşacak.

Yabancı

Albert Camus’nun aynı adlı romanından uyarlanan Yabancı Emrah Aytemur’un tek kişilik performansıyla izleyenlerle buluşuyor. İdama mahkûm edilen Meursault’nun son dakikalarına tanıklık edeceğiniz oyunun yönetmenliğini Özgün Can Karaburun üstleniyor. Oyunu 6 Kasım akşamı Hann Sahne’de görebilirsiniz.

Selim Karakaya'dan podcast önerileri

Odadaki Fil

Gündemde çok fazla konuşacak şey var ve aslında aynı şeylere herkesin başka bir açıdan bakması da ihtiyaç duyduğumuz bir zenginlik. Fatih Aker ve Doktor da kendi yorumlarıyla gündemi değerlendirirken bir hedefle yola çıkıyor: Odadaki fili görmek.

Nereden Dinlerim? Spotify Apple

Buraya Bakarlar

Resimlere neden bakarız? Sanat üzerine yazılanlar sanatın herkese açık olmadığını, aklımızın ermeyeceğini söyleseler de bu ne kadar doğru? Amatör ama meraklı biri resimleri anlama çabasına girerse neler olabilir? Tablolarla konuşan bir hırsızın yaşadıkları, bu sorulara cevaplar bulma arayışıyla ilgi çekici bir hikayeye dönüşüyor.

Nereden Dinlerim? Spotify Apple

Ekran önerisi 

See How They Run – Disney +

Bir cinayet oyunu içinde bir cinayet, son anına kadar gizemini ve sürprizlerini sürdüren, oyuncu kadrosuyla göz kamaştıran, gerilim dolu bir komedi… 1953, Londra. The Mousetrap / Fare Kapanı oyunu son derece başarılı olmuş, 100 kez sahnelenmiştir. Oyunu sinemaya uyarlamak isteyen huysuz ve sinir bozucu Hollywood yönetmeni Leo Köpernick, vahşice öldürülür. Bezgin ayyaş komiser Stoppard ile aşırı hevesli çaylak memur Stalker vakaya atanır. Bu tuhaf ikili, tiyatro dünyasının ışıltılı ama karanlık dehlizlerinde katilin peşine düşeceklerdir. Şüpheliler arasında asabi senarist, yıldız oyuncu, organizatör, teşrifatçı ile karısı ve âşığı vardır. Doğal olarak şüpheliler, Agatha Christie’nin köşkünde topluca sorguya çekilecektir. Filmekimi’nde gösterildikten hemen sonra Disney+ ekranına gelen film, hafta sonu için ideal.