06 Mayıs 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 05.05.2023 11:55 | Son Güncelleme: 05.05.2023 11:55

Oksijen'den İstanbul rehberi: 6 Mayıs Cumartesi günü için öneriler

Hafta sonu şehirde kalanlara gününü keyifli geçirmek için Oksijen'den şehir rehberi: Tiyatro, konser, podcast ve film...
Oksijen'den İstanbul rehberi: 6 Mayıs Cumartesi günü için öneriler

Gizem Ceren Piri'den kültür-sanat önerileri

Çılgın Zamanlar

Sam Bobrick'in yazdığı, Kemal Başar'ın yönettiği, Cem Özer, Kemal Başar, Zeynep Gülmez, İmren Çapanoğlu ve Caner Nalbantoğlu gibi isimleri sahnede buluşturan Çılgın Zamanlar, 6 Mayıs'ta Watergarden Performans Merkezi'nde seyirci karşısına çıkıyor. 
 

Müzikal Portreler

Pera Klasikleri, Mayıs ayında Müzikal Portreler temalı konserle devam ediyor. Hem çağdaş Türk bestecilerin eserlerini hem de klasik batı müziğinden eserleri seyirciyle buluşturan Bir Nefesle Üç Yay, 6 Mayıs'ta Pera Müzesi dinleyicileri için Bach, Mozart, Piazzola ve Schubert seslendiriyor. 

Moda Yazarlığı ve İçerik Üreticiliği Eğitimi ve Atölyesi

Moda Hukuku Enstitüsü moda endüstrisinde network elde etmenin en kalıcı yollarından biri olan moda yazarlığı üzerine bir program düzenliyor. Moda Yazarlığı ve İçerik Üreticiliği Eğitimi ve Atölyesi 6-7 Mayıs'ta online olarak katılımcılarla buluşuyor. 

Selim Karakaya'dan podcast önerileri

Klein Diye Diye

Melanie Klein, Sigmund Frued’un izinde, psikanalizi sözcüklerin ötesine taşıyan psikanaliz tarihinin öncü kadın psikanalistlerinden. Hayatının kayda değer bir zamanını şehirler, ülkeler ve diller arası göç ile geçirmek durumunda kalan Klein, yaşamının son anlarına kadar çalışmaya, üretmeye, insan ruhunun derinliklerini keşfetmeye devam etmiş. Bu podcast serisi, o ve onun takipçilerine duyulan şükran duyguları ile hazırlanıyor.

Nereden Dinlerim? Spotify

 

Güçlü Psikoloji

İnsan kaderini mi yazar, yazılmış kaderi mi oynar? Evrenle arayı düzeltebilir miyiz? Parası olmayen erkeği sadece annesi mi sever? İnsan nasıl delirir? Bu podcast, güçlü bir psikoloji için kendi kendinize terapi yapmanızı sağlamayı vaat ediyor.

Nereden Dinlerim? Spotify

 

Memet Özer'den mekan önerisi

Biz İstanbul Cuisine AKM

Evet gerçekten çok yeni. Resmen Cuma akşamı kapılarını açtı. Çok özel bir yer. İyi takip ettiğim için biliyorum, oldukça uzun bir süreç sonunda açılabildi. Daha uzun yorumlarımı gazete de paylaşacağım. Gerçekten büyüleyici bir manzara. Binanın yedinci katında, hem boğaz hem de, Haliç manzarasına hakim. Tamamen İstanbul mutfağı hakim. Kısaca 3 ayrı bölümden oluyor denilebilir. Bir kısım, bir çeşit şık bir esnaf lokantası, bir kısım sokak lezzetleri ve bir kısımda özenli bir menüden oluşan fine dining. Önümüzdeki hafta yemekleri de detaylı yazıcağım. Mutfak koordinatörü sevgili Tolga Atalay döktürmüş. Doğuş grubunun ülke turizmi için çok önemli bir yatırımı. Projenin genel danışmanı ve fikir babası ise sevgili Kaya Demirer. Kesinlikle görülmeli. Sadece kokteyl ve küçük bir şeyler atıştırmak için bile gidilebilir. 

Ekran Önerisi

A Small Light – Disney+

A Small Light, Otto Frank’in sekreteri Miep Gies’e ışık tutuyor. Otto Frank kim? Anne Frank’in babası. Peki sekreterini neden tanımamız gerekiyor? Çünkü direniş örgütünün de yardımlarıyla Gies ve kocası Frank ailesinin de içlerinde bulunduğu çok sayıda yahudiyi İkinci Dünya Savaşı sırasında nazilerden sakladılar. Anne Frank’in defteri o daracık tavan arasında yaklaşık iki yıl neler yaşandığını dünyaya ezberletti. Şimdi sıra, o kütüphanenin ön tarafında neler olduğunda. Disney+ ve National Geographic ortak yapımı dizi sekiz bölüm ve 2 Mayıs’ta platformda.