17 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
05.05.2023 04:30

“Başarının da bir bedeli varmış”

Türkiye’de son yıllarda en hızlı yükselen müzisyenlerden biri Melike Şahin. “Ben bir şey üretiyorsam nefes alabilelim, kadınlar olarak kendi değerimizin, varlığımızın farkına varabilelim diye de yapıyorum”

Sözleriyle, müziğiyle oldukça özel bir yerde duruyor Melike Şahin. İki sene önce yayınladığı ilk albümü Merhem’in başarısını yaşamaya devam ederken, bir yandan da yeni albümü üzerinde çalışıyor. Yeni şarkısı Pençe’yi yayınlayan sanatçıyla Türkiye’de bir müzisyen olmayı, hazırladığı ikinci albümünü, kadın dayanışmasını ve umudu nerede bulduğunu konuştuk.

Son yıllarda Türkiye’de en büyük hızla yükselen müzisyenlerden birisiniz. Bu sizde bir baskı oluşturuyor mu?

Hem evet, hem hayır. Zihinsel, bedensel ve müzikal açıdan hep dinç ve zinde kalmak istiyorsunuz. Senin yanından ayrılıp şan dersine gidecek olmamın sebebi de bu. Hızlı yükselme bir tansiyon da yaratıyor. BEDELİNİ ÖDEDİM şarkımda, bedelini ödediğimi zannederdim. Bu bir anlamda doğru. Ama hayatın bedellerle dolu olduğunu, her şeyin bir anda yükselmesiyle yeniden öğrendim. Hayat karşına sürekli yeni bir engel çıkarıyor. Başarının da bir bedeli varmış.

Bu kadar popüler olacağınızı tahmin etmiş miydiniz?

Aslında hep biliyordum. İlk Harbiye Açıkhava konseri teklifi geldiğinde, “Bu kadarını yapabilir miyiz” diye düşünmüştüm. Bu seneyse 3-4 tane Harbiye konseri olacak. Fakat bu hayaller gerçekleştikten sonra da, “Sırada ne var” diyorsunuz. Müzik sektöründeki birçok insan belirli bir noktada konfor alanında kalmayı tercih edebiliyor. Bunu da asla yadırgamıyorum. Ama bu benim için yeterli değil. Avrupa’da sıfırdan bir kariyer kurmak, global bir sanatçı da olmak isterim. Memur çocuğu olduğum için, “Her şey çok güzel” diye içim rahat etmez.

Aileniz nasıl görüyor her şeyi? Nasıl hatırlıyorsunuz çocukluğunuzu?

Mutluluktan ölüyorlar tabii ki. Annem Afyonlu, babam Sivaslı. Tatlı ve sevgi dolu bir ilişkimiz vardı çocukken. Bu mesleği tercih ettiğim ilk anlarda da; “Ne kadar iyi yaptın” demediler. İstanbul’da doğdum büyüdüm; annemlerle uzun zaman Cihangir’de oturduk. Onlar İSKİ’de çalıştıkları için lojmanlarda yaşardık. Babam müfettiş, annem bilgi işlemde memurdu.