06 Ekim 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 06.05.2023 16:00 | Son Güncelleme: 06.05.2023 17:12

Oksijen'den İstanbul rehberi: 6 Mayıs Pazar günü için öneriler

Pazar gününü etkinliklerle geçirip yeni bir haftaya daha enerjik başlamak için Oksijen'den İstanbul rehberi: Tiyatro, konser, podcast ve ekran...
Oksijen'den İstanbul rehberi: 6 Mayıs Pazar günü için öneriler

Gizem Ceren Piri'den kültür-sanat önerileri

Söz ve müziğinin Selen Öztürk’e ait olduğu şarkısıyla da dikkat çeken, Guillem Clua'nın yazdığı, Birkan Uz'un yönettiği Kırlangıç, 7 Mayıs'ta Oyun Atölyesi'nde seyirci karşısına çıkıyor. Başrolleri Selen Öztürk ve Uğur Kanbay'ın paylaştığı oyun şan tekniğini geliştirmek isteyen Ramon, sert bir şan öğretmeni olan Amelia’nın ortak bir acıda birleşmelerini konu alıyor. 

CRR Konser Salonu

Evrim Güvemli (k), Rahşan Apay (v) ve Jerfi Aji (p) ile Trio Kuvars Viyolet Johannes Brahms’ın 190. Doğum Yılı Anısına 7 Mayıs'ta CRR Konser Salonu'na konuk oluyor. 

Paula Rego: Masal Anlatmak

Pera Müzesi'nde 7 Mayıs'ta Jake Auerbach'in yönetmenliğinde Paula Rego: Masal Anlatmak filmi sinemaseverlerin beğenisine sunuluyor. Portekiz doğumlu Paula Rego'nun anlatıldığı bu samimi film, sanatçıyı Madrid'deki Reina Sofia'daki retrospektifinden Londra'daki stüdyosunun mahremiyetine kadar takip ederken özel temaları ele alan eserler üretme zorunluluğu hakkında mizah ve samimiyetle konuşuyor. 

Selim Karakaya'dan podcast önerileri

Anormal Şartlar Altında

Can Öz ve Harun Tekin’in pandemi döneminde başladığı ve sonra ara verdiği sohbetler yeni sezonla geri döndü. İkili, üzerine daha fazla kafa yormak ve değiştirmek gerektiğini düşündükleri bazı kültürel kötü alışkanlıkları masaya yatırıyor, ortaya tam anlamıyla ufuk açıcı bir sohbet çıkıyor.

Nereden Dinlerim? Spotify, Apple

 

Bilinçli Geyik

Yasemin, ağlanacak halimize birlikte gülelim, yalnız olmadığımızı görelim diyerek yola çıkmış. Kafamızın içinde dönen kaygılarda, yargılarda ve yeterlilik ya da kıyaslama gibi durumlarda yalnız olmadığımızı kanıtlamak için merkeze kendisini önce koyuyor, bazen de konuklar ağırlıyor. Farklı yerden bakmanın her zaman iyi bir seçenek olduğunu düşünenler için doğru adres olabilir.

Nereden Dinlerim? Spotify, Apple


Memet Özer'den mekan önerileri

Rustique Arnavutköy

Yeni nesil kahvaltıcılardan sayılabilir. Sadece kahvaltı mekanı demek yanlış olur tabi. Doğru tanım Artizan bir fırın olabilir. Sağlıklı seçenekleri, yumurta çeşitleri ve özel beslenen müdavimleri için harika bir mekan. Benim de favorilerimden. Gluten tüketmeyeler için de çok sayıda alternatif var. Yer ayırtmayı unutmayın. Keza çok kalabalık oluyor

Instagram / rustique_mutfak
Instagram @rustique_mutfak

Ekran önerileri

White House Plumbers – Blu Tv

Gerçek olaylara dayanan yeni HBO dizisi White House Plumbers, ABD yayınından sonra bizde de Blu Tv’de izlenebilecek.  Dizi, ABD eski Başkanı Richard Nixon’ın istifa etmesi ve siyasi kariyerinin sonlanmasına neden olan Watergate skandalını merkezine alıyor. Başrollerini Woody Harrelson ve Justin Theroux’nun paylaştığını dizi Watergate dehaları E. Howard Hunt ve G. Gordon Liddy'nin korumaya çalıştıkları başkanlığı kazara devirmelerinin gerçek hikayesini anlatıyor. Kadroda Domhnall Gleeson, Lena Headey, Kiernan Shipka, Kathleen Turner gibi usta isimler de var. Beş bölümlük dizinin ilk bölümü yayında.