27 Temmuz 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 06.07.2023 18:26 | Son Güncelleme: 06.07.2023 18:48

Oksijen'den İstanbul rehberi: 7 Temmuz Cuma günü için öneriler

Haftanın yorgunluğundan kaçmak için Oksijen'den Cuma önerileri: Kültür-sanat, podcast, mekan ve ekran...
Oksijen'den İstanbul rehberi: 7 Temmuz Cuma günü için öneriler

Gizem Ceren Piri'den kültür-sanat önerileri

Bir Yaz Dönümü Gecesi Rüyası Müzikali

Williham Shakespeare'in yazdığı, Baht Tiyatro & VAG'ın yapımcılığını, Volkan Ateş Gündüz'ün yönetmenliğini üstlendiği Bir Yaz Dönümü Gecesi Rüyası Müzikali geniş oyuncu kadrosu ve Sezen Aksu, Can Atilla, Samet Önder Kök, Volkan Ateş Gündüz, Ulaş Kurugüllü, Utku Palta'nın müzikleriyle 7 Temmuz'da Besa Sahne Cevahir’de seyirciyle buluşuyor.

Memento Mori

40 seneyi geçen müzikal yolculuğuyla İngiliz synth-pop ve elektronik müzik devi Depeche Mode yerli tribute ekibi Moodie Petch ile yeni albümü Memento Mori’nin çıkışını kutlamak için 7 Temmuz akşamı Babylon'a geliyor.

Food Truck Fest

Türkiye’de ilk defa düzenlenen Food Truck Fest’te birbirinden lezzetli ürünleri Truck araçlar ve markalar ile 7 - 9 Temmuz’da Bilkent Center'da bir araya getiriyor. Üç gün sürecek festivalde Dj performansları, atölyeleri, kahve workshopları, girişimci & tasarımcı stantları, deneyim çadırları ve birbirinden özel stand & truck deneyim alanları ile Retrobüs, Jabbar ve Ceylan Ertem konserleri konukları bekliyor.

İkinci Görüşte Aşk

Bir süredir ihmal ettiği eşi Olivia’nın kendisini tanımadığı alternatif bir yaşama uyanan Raphael’in, Olivia’nın kalbini en baştan kazanmaya çalışmasını konu edinen fantastik komedi ve dram türündeki İkinci Görüşte Aşk filmi, 7 Temmuz'da vizyona giriyor.

Selim Karakaya'dan podcast önerileri

Kendini Bulma Cesareti

Hayat yolculuğumuzda fark ediyoruz ki, kendini bulmayı istemek cesaret gerektirir. Bu noktada başkalarını anlamak da önemli. Yalnızlığın yapıcı ve yıkıcı halini, duygusal zekanın önemini, mutluluğun geçiciliğini, özgürlüğün kaygısını, depresyonun hüzünden öte bir hastalık olduğunu, insanın yeme tarzının çok şeyi gösterdiğini duymak ve bir anlamda takıntılı halimizi sevmeye başlamak için bir yolculuk var karşımızda. Psikiyatrist Dr. Berna Ermiş anlatıyor.

Nereden Dinlerim? Spotify

 

Sınır Etkisi

Mülteciler hakkında toplum tarafından yanlış bilinen bilgilerin doğrularını ve bu yanlış bilgilerin yarattığı etkileri sunmak iddiasıyla hazırlanmış bir yayın var karşımızda. Podcast, İnsan hakları çerçevesinde mülteci sınıfı bunun neresinde? sorusuyla yolculuğa başlıyor. Farklı yaklaşımları görmek açısından ilgi çekici bir yayın.

Nereden Dinlerim? Spotify, Apple

 

Memet Özer'den mekan önerisi

Spaggo İstanbul. The St. Regis

Cuma akşamı için kendinize nefis bir hediye vermek isterseniz, çok özel bir mekan. Dünyanın en ünlü ve başarılı şeflerinden Wolfgang Puck restoranı, yenilediği ve birbirinden güzel tabakları sunduğu menüsü ile denenmeye değer. Üstelik haftanın 5 günü canlı jazz performansı da var. Muhteşem manzara ve gerçekten mükemmel yemek.

Ekran önerisi

The Lincoln Lawyer -Netflix

Bağımlı olduğu için kaybettiği işinin, ailesinin ardından ölen bir avukatın davasını da üstlenmek zorunda kalan Mickey Haller’in, yeni sorumlulukları ile sürdüğü kariyerini anlatan The Lincoln Lawyer; 10 bölümlük ilk sezonun sonrasında 2. Sezon 1. Kısım’ı ile geri dönüyor!

Meksikalı aktör Manuel Garcia-Rulfo’nun başrolünde olduğu bu Amerikan hukuk dizisi, bolca dava ve drama içermektedir. Dizinin yaratıcısı ise The Practice, Ally McBeal, Big Little Lies, Love & Death, Nine Perfect Strangers, The Undoing gibi birçok dizinin yaratıcılarından Emmy ödüllü David E. Kelley!