19 Nisan 2024, Cuma
Haber Giriş: 08.09.2022 13:48 | Son Güncelleme: 10.09.2022 11:56

Oksijen'den İstanbul rehberi: 9 Eylül Cuma günü için öneriler

Haftanın yorgunluğunu atmak isteyenler için Oksijen'den konser, sergi, podcast ve dizi önerileri
Oksijen'den İstanbul rehberi: 9 Eylül Cuma günü için öneriler

Yağmur Akpınar'dan kültür-sanat önerileri 

Altın Gün - The Ringo Jets - Anatolian Sessions

Psidelik sahnenin önemli temsilcilerinden Altın Gün, 9 Eylül’de KüçükÇiftlik Park'ta sahne alacak. Amsterdam çıkışlı grubu dinlemeden önce Anadolu müziğini elektronikle buluşturan The Ringo Jets ve Anatolian Sessions’ın tadına varacaksınız. Anadolu rock ve folk akımlarını bambaşka biçimde ele alarak gelen herkesi keyiflendirecek konserleri planlarınızın arasına eklemenizi öneririz.

Mehmet Sinan Kuran’ın Yeni Sergisi

Mehmet Sinan Kuran’ın "Hiçbir Yer" isimli kapsamlı kişisel sergisi, sanatçının 2020 yılında Anna Laudel’de gerçekleştirdiği “Posthumous” sergisinin devamı niteliğinde. Ziyaretçilere yaşlılıktan çocukluğa doğru giden bir yolda eşlik eden sanatçı farklı teknik ve malzemeler kullandığı bir seçkiyi sanatseverler ile paylaşıyor. Sergiyi 4 Aralık’a kadar ziyaret edebilirsiniz.

Fisher Türkiye’de

Fotoğraf: Spotify

House müziğin en ünlü isimlerinden biri olan Fisher, ilk kez Türkiye’ye geliyor.  En popüler şarkıların arkasındaki isim olarak ön plana çıkan Fisher, 9 Eylül’de Park Orman’da müzikseverler ile buluşacak.

 Selim Karakaya'dan podcast önerileri 

 Silikon Vadisi’nden Hikayeler

Kaliforniya’daki Silikon Vadisi dünyanın teknoloji merkezi olarak artık hepimizin aşina olduğu bir yer ama aslında bölgenin tarihi de oldukça zengin. Bu yayında, bölgenin geçmişinden başlayan ve bugünkü teknolojik hikayelerine kadar uzanan kapsamlı bir sohbeti dinliyoruz.

Nereden Dinlerim? SpotifyApple

Kaptanınız Konuşuyor

Macit Özalp ve Bülent Boralı iki tecrübeli kaptan. Onları bir araya getiren de askeri ve sivil havacılık üzerine yıllar içinde edindikleri bilgileri ve deneyimleri paylaşma istekleri. Kendi deyimleriyle merak edilenleri “sanki uçak uçuruyor” ciddiyetiyle ele alıyorlar.

Nereden Dinlerim? Spotify, Apple

Ekran önerileri

No Limit - Netflix

Netflix kütüphanesindeki spor filmlerine bir yenisi daha eklendi. Gerçek bir hikayeden esinlenilerek hazırlanan Fransa yapımı No Limit (Derin Tutkular) platformda yerini aldı. Serbest dalış şampiyonu Pascal Gauthier’ye aşık olan ve onun izinden giden çaylak Roxana’nın zorlu hikayesini izlediğimiz film etkileyici su altı görüntüleriyle dikkat çekiyor. Roxana’nın sürekli sınırları zorlaması ve rekorlar denemesine bozulan Pascal karakteriyle, sporcu egolarının çatışmasını izliyoruz. Filmin başrollerinde Camille Rowe ve Sofiane Zermani yer alıyor.