25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 06.03.2022 13:25 | Son Güncelleme: 06.03.2022 17:50

Oksijen'den İstanbul rehberi: Pazar için öneriler

Pazar gününü renklendirmek isteyen İstanbullular için Oksijen'den sergi, tiyatro, konser, mekan, film ve podcast önerileri
Oksijen'den İstanbul rehberi: Pazar için öneriler

Mekan önerileri

Eggo, Arnavutköy

Çok gönül rahatlığı ile tavsiye edebileceğim bir Pazar Kahvaltısı mekanı. Adından anlaşılabileceği gibi, nefis yumurta ile hazırlanmış tabakları mevcut. İsteyene klasik kahvaltı, kruvasan ve pan cake çeşitleri de birbirinden önemli. Erken gitmenizi tavsiye ederim, keza zor yer bulunuyor.

Seraf Restaurant

Uzun bir Pazar öğle yemeği için harika bir tavsiye. Yeri biraz uzak gibi olmasına rağmen gittiğinize değeceğine garanti verebilirim. Türk mutfağının en güzel tatlarının, taze ve en organik şekilde pişirildiği bir lokanta. Şef Sinem Özler burada harikalar yaratıyor. Özellikle İçli Köfte, Lahmacun, zeytinyağlılar birbirinden lezzetli. Yemeğin üzerine ılık olarak servis edilen helvayı yemeden dönmeyin derim.

Derleyen: Memet Özer


Konser, sergi, atölye önerileri

Semtine Has etkinlikleri

Hafta sonu tüm Kadıköy’ü ele geçiren ve yeniden keşfetmeye davet eden “Semtine Has” etkinlikleri tüm İstanbulluları davet ediyor. 5-12 Mart tarihleri arasında gerçekleşen konserler, sergiler ve atölyeler şimdiden enerjisini göstermeye başladı. Onaranlar Kulübü’nün hafta sonu gerçekleşecek atölyelerine katılabilir, Dream Gigs Illustrated’in daha önce sergilenmemiş işlerinden oluşan yeni serisini gezebilirsiniz. Patili dostlarınızla tamamlayabileceğiniz bu rotalarda, 6 Mart Pazar günü saat 16:00’da gerçekleşecek olan evcil hayvan dostu vejetaryen pizza atölyesine katılabilirsiniz. Elektronik müziğin farklı notalarına çıkmak isteyenler için “Ableton Meets Istanbul” etkinliği performansları ve pop-up sergisiyle 18:00 gibi başlayacak. Rotaları tamamlarken Kadıköy ruhuyla örtüşen partileri de kaçırmayın. Havalar ısınmaya başlamışken tam sırası! 

Atlas Sineması

Pazar günü Beyoğlu’nu yeniden keşfetmeye ne dersiniz? Atlas 1948 Sineması, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında ay boyunca “Zühre” projesi kapsamında film gösterimlerine ve söyleşilere ev sahipliği yapacak. 4-6 Mart arasında “MUBI ile Yabancı Yönetmen Kadınlar Film Seçkisi”nde; Lübnan Semaları, Titane ve Gece Yarısı Sokakta Tek Başına Bir Kız filmleri Atlas 1948’de gösterimde olacak. İstiklal Caddesi’nde biraz yürüyüş yaptıktan sonra bu seçkiyi deneyimlemek isterseniz, www.atlas1948.com üzerinden seans bilgilerine ulaşabilirsiniz. Ayrıca filmleri izlemeden önce İstanbul Sinema Müzesi’ni de gezebilir, Türk sinema tarihinin büyüsünü yaşayabilirsiniz. Müze 11:00-19:00 saatleri arasında açık. 

Derleyen: Yağmur Akpınar


Podcast önerileri

Yayınlanmaması Kaydıyla

Gündemi takip ederken aslında perde arkasında neler olduğunu, neler konuşulduğunu daha çok merak ettiğimiz anlar oluyor. Çoğunlukla da bu hikayeleri öğrenebilmemiz için uzun yıllar geçmesi gerekiyor. İşte bu podcast de tam anlamıyla bir “off the record” belgeseli. Rıdvan Akar, Stelyo Berberakis, Gülgün Feyman gibi isimler kendi hikayelerini anlatırken, biz de dönemin bazı büyük olaylarının gerçek ayrıntılarıyla karşılaşmış oluyoruz.

Nereden Dinlerim?SpotifyApple, Google 

Dijital Medya ve Çocuk

Yeni dünya düzeninde, anne babaların dengeyi kurmakta en çok zorlandıkları konu bu olabilir. Neye ne kadar izin vermeli, neyi nerede durdurmalı, neye engel olmamalı ve benzer sorular. Dijital medyada çocukların kişisel verilerinin hakları, ebeveyn kontrolü gibi düşünsel konulardan, duruş bozukluğu gibi fiziksel yansımalara kadar birçok önemli başlık uzman isimlerle konuşuluyor. İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinin hazırladığı yayın, ebeveynler için oldukça değerli bir kaynak.

Nereden Dinlerim?SpotifyApple, Google

Derleyen: Selim Karakaya


İzleme önerisi

Lies & Deceit

Başka kültürlerden dizilerin uyarlaması sadece Türkiye’de olmuyor anlaşılan. İngiliz dizisi Liar yayınlandığında çok başarılı olmuş hatta 2021 yılında Yalancı adıyla Türkiye’ye de uyarlanmıştı. Dizinin İspanya uyarlaması Lies & Deceit’in ilk sezonu Netflix’de. Bir edebiyat öğretmenin, kendisine tecavüz eden bir doktordan şikayetçi olmasıyla başlayan süreci anlatan dizide bildiklerimizden farklı ne var göreceğiz. (Netflix)