29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 18.11.2022 04:30 | Son Güncelleme: 18.11.2022 04:31

Paraları kırışmadan kaçamazsın Mussolini!

Robbing Mussolini, 1945’te savaşı kaybettiğini anlayınca topladığı hazineyle kaçmaya hazırlanan Mussolini’yi soyma planının eğlenceli hikayesi
Paraları kırışmadan kaçamazsın Mussolini!

Ogan Mitrani

İtalya’nın aşırı sağcı yeni başbakanı Giorgia Meloni, eski diktatör Benito Mussolini’yi övmesiyle biliniyor. Hem kendi hem ülke için kötü biten bir hikayenin başkahramanı Mussolini seçimler vasıtasıyla yeniden hatırlanırken, Netflix’te yayına giren Robbing Mussolini (Rapiniamo il duce) filmi de o dönemi bir macera-komedi temasıyla platformların gündemine taşıyor.
Tarihi arka plan içerisinde yer alan hazine avı filmleri, özellikle Hitler dönemi ele alındığında oldukça verimli bir alandır. Bu kez yine aynı döneme ama Mussolini yönetimindeki İtalya’ya uzanıyoruz. Yıl 1945 ve savaşın sonu şekillenmek üzere. Tabii ki faşist lider Mussolini savaşı kaybetmiş ve kaçma hazırlığında. Topladığı hazineyi Milano’da iyi korunan bir bölgede tutmayı ve İsviçre’ye nakletmeyi planlıyor. Aynı coğrafyada yaşayan Isola (Pietro Castellitto) pragmatik bir genç ve savaş şartlarında isteyene istediğini satarak geçimini sağlıyor. Kız arkadaşı Yvonne (Matilda De Angelis) ise Mussolini’nin en yakın komutanının metresi ve bu sayede pek çok evraka, gizli belgeye ve onay mührüne ulaşabiliyor. İki sevgili Mussolini’nin yurt dışına kaçırmak üzere olduğu hazineyi öğrenince, onu çalmak için şoför, hırsız, patlayıcı uzmanı gibi kişilerden oluşan bir ekip topluyor.