27 Temmuz 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 18.05.2024 11:22 | Son Güncelleme: 18.05.2024 12:22

Paul McCartney, İngiltere'nin ilk milyarder müzisyeni oldu

Dünyaca ünlü efsanevi rock grubu Beatles'ın üyesi Sir Paul McCartney, servetini 50 milyon sterlin artırarak İngiltere'deki ilk milyarder müzisyen oldu
Paul McCartney, İngiltere'nin ilk milyarder müzisyeni oldu

Beatles'ın efsane ismi Sir Paul McCartney, Sunday Times'ın 2024 Zenginler Listesi'ne göre İngiltere'deki ilk milyarder müzisyen oldu. 81 yaşındaki ünlü müzisyenin serveti 50 milyon sterlin artarak 1 milyar sterline ulaştı. McCartney'nin servetindeki bu değişim, özellikle 2023'teki Got Back turnesinin yanı sıra Beyoncé'nin son albümü Cowboy Carter'da 'Blackbird' şarkısını seslendirmesinin ardından geldi. Ayrıca geçen yıl da Beatles'ın iki derleme albümü yeni eklenen 21 parçayla yeniden yayımlanmış ve hatta grubun yeni şarkısı 'Now And Then' de 2023'te Beatles'ın son şarkısı olarak piyasaya sürülmüştü.

McCartney minimum servet girişi 350 milyon Sterlin olan listeye 165'inci sıradan giriş yaparak; Sir Elton John, Lord Lloyd-Webber, David- Victoria Beckham ve J.K. Rowling gibi tanınmış isimlerin arasına katıldı. 

Bu yılki listede yer alan 350 kişi ve ailelerinin toplam serveti 795.3 milyar Sterlin ile Polonya ekonomisini geride bıraktı

 

2024'ün milyarderler listesinin birinci sırasında bir kere daha sanayi ve finans grubu Hinduja'nın sahibi Hindistan doğumlu iş insanları Gopi Hinduja Kardeşler yer aldı. Aile, 37,2 milyar sterlin ile şimdiye kadar kaydedilen en büyük servet rekorunu ele geçirdi. 

"Milyarder patlaması sona erdi"

2023'te süper zenginler için altın dönemin sona erdiğini söyleyen listenin editörü Robert Watts bu yılki veriler için de "İngiltere'de milyarder patlamasının sona erdiğini gösteriyor" dedi. Binlerce İngilizin geçim kaynağının bir ölçüde süper zenginlere dayandığına dikkat çeken Watts, “Şu anda milyarder zirvesine ulaşıp ulaşmadığımızı ve bunun ekonomimiz için ne anlama geldiğini bekleyip görmemiz gerekecek” ifadelerini kullandı.

Gazete geçen yıla benzer şekilde; bazı tanınmış isimlerin önemli mali sorunlar yaşadığını belirtti. Virgin Money ve uzay turizmi şirketi Galactic'in zor bir yıl geçirmesi nedeniyle Richard Branson'ın serveti 2000 yılındaki seviyesi olan 2,4 milyar sterline düştü. Şubat ayında Manchester United'ın yüzde 27,7 hissesini yaklaşık 1,25 milyar sterline satın alan Jim Ratcliffe önemli kayıplar yaşadı ve 2024'ün listesinde en büyük gerilemeyi yaşayanlar arasında yer aldı. Sunday Times, Ratcliffe'in servetindeki 6,16 milyar sterlinlik düşüşün büyük ölçüde kimya devi Ineos Group'un kârındaki önemli kayıptan kaynaklandığını belirledi. James Dyson ve ailesi ile 1999'dan bu yana Ineos'un yöneticiliğini yapan Andy Currie de servetlerinde en fazla düşüş yaşayanlar arasında yer aldı. Söz konusu düşüşlere rağmen Ratcliffe ve Dyson Birleşik Krallık'ın en zengin 5 ismi arasında yer almayı başardı.