28 Mart 2024, Perşembe
Haber Giriş: 19.05.2023 04:30 | Son Güncelleme: 04.08.2023 10:52

Pop couture’den kaçış yok

Hiçbir şarkısını bilmeseniz de sosyal medyada BlackPink’in Dior, Chanel gibi markalarla yaptığı anlaşmalara denk geliyorsunuz. Dua Lipa Versace ile ortak koleksiyona imza atarken, Rihanna da konserinde giydiği kırmızı Loewe’si ile milyonlara ulaşıyor
50 bin kişilik Friends Arena’da üç saat süren konserde Beyonce 36 şarkı seslendirirken David Koma, Alexander McQueen, Mugler ve Loewe gibi markaların tasarımlarını taşıdı.
50 bin kişilik Friends Arena’da üç saat süren konserde Beyonce 36 şarkı seslendirirken David Koma, Alexander McQueen, Mugler ve Loewe gibi markaların tasarımlarını taşıdı.

Yıl 1981… Müzik sektörünün altın çağı MTV ile ödüllendiriliyor. TV ekranlarında 7 gün 24 saat müzik videoları ile ardı ardına parlayan yıldızlar ve stilleri moda gündemini oluşturuyor. Madonna’nın dantel eldivenleri, Michael Jackson’ın kırmızı deri ceketi, Kurt Cobain’in hırkası, Britney Spears’ın göbek piercingi, Snoop Dog’un örgüleri…

MTV çok geçmeden trendleri ve modayı belirleyen bir oluşum haline gelmişti. MTV dolayısıyla müzik, modayla o kadar doğrudan bir ilişki içerisindeydiki kanal çok geçmeden Cindy Crawford’un sunduğu House of Style programını yayına aldı ve moda tavsiyeleri vermeye başladı.

Şova devam

Fakat MTV trendleri belirlediği kadar trendlerden de etkilendi; geleneksel medyanın 2000’lerin ardından yaşadığı çöküşe paralel bir gerileme gösteren kanal özellikle genç izleyici kitlesi üzerindeki etkisini hızla kaybetti. Bugün ironik bir şekilde House of Style programının, MTV’nin çöküşüne sebep olan “müzik dışı programcılığın” örneklerinden biri olduğu söyleniyor. Son olarak mayıs içerisinde MTV News’ın kapanacağı, The Paramount Media Networks tarafından açıklandı.