28 Mart 2024, Perşembe
Haber Giriş: 01.07.2022 04:30 | Son Güncelleme: 02.07.2022 20:50

Tiyatrolar için açık hava vakti

Tiyatro sezonu kapanmadı, sadece oyunlar açık hava salonlarına transfer oldu. İşte İstanbul’da yaz boyu oyun izleyebileceğiniz açık hava sahneleri ve önerimiz oyunlar
Şatonun Altında
Şatonun Altında

Gülin Dede Tekin

Özgürlük Parkı’nda tiyatro festivali 

Kadıköy Belediyesi her yaz tiyatrolara açtığı Özgürlük Parkı’nı, bu yaz da tiyatrolara tahsis ediyor. 1 Temmuz’da Çocuk Tiyatro Festivali ile başlayan etkinlikler Özgürlük Parkı Amfi Tiyatro ve Tepe Sahne’de 15 Eylül’e kadar devam edecek.

Öneri

Şatonun Altında/ Fiziksel Tiyatro Araştırmaları: Pınar Akkuzu ve Gülden Arsal’ın proje tasarımını yaptığı oyun son yılların muazzam işlerinden. 18 Temmuz 21.00’de.

www.kultursanat.kadikoy.bel.tr

DotOrmanda’da orman havası 

Dot ekibi, 2 yıl önce ‘pandemi, doğayla gelen bir sınav; bu sınavı doğayla birlikte, doğayı anlayarak aşabiliriz’ diyerek “DotOrmanda” projesi ile çıkmıştı karşımıza.  Kemerburgaz Kent Ormanı içerisindeki alanda tiyatrocular ve seyirciler orman havasını birlikte soluyacak.  

Öneri

İçimdeki Bal Porsuğu/ DOT: Bir kadının içindeki bal porsuğuna ulaşma hikâyesini anlatan Elvin Aydoğdu’nun hem yazıp hem de oynadığı İçimdeki Bal Porsuğu’nu Özlem Daltaban yönetiyor.  21 ve 22 Temmuz 21.00’de.

www.dotormanda.com

KüçükÇiftlik Bahçe Tiyatrosu desteği

KüçükÇiftlik Bahçe Tiyatrosu, pandemi döneminde tiyatrolara verdiği desteğe devam ediyor ve bu yaz da 22 Haziran’da açtığı kapılarını 31 Ağustos’a kadar kapatmıyor. 

Öneri

Sevgili Arsız Ölüm Dirmit/ Tiyatro Hemhal: Nezaket Erden’in muhteşem oyunculuğu ile yıllardır kapalı gişe oynayan Dirmit kızı hala izlemeyenler için kaçırılmayacak fırsat. 7 Temmuz 21.00’de.

www.kucukciftlikpark.com

Büyük ustalar ENKA Açıkhava ’da 

ENKA Sanat, tiyatroseverleri yaz gecelerinde ENKA Açıkhava Tiyatrosu’nun seyir hali oldukça keyifli olan sahnesine davet ediyor. Haldun Dormen, Genco Erkal ve Yıldız Kenter’in yaşam öykülerini de izleyiciyle buluşturuyor. 

Öneri

Kral Übü/ Sarı Sandalye: Tarihteki tüm zorba ve diktatörlere selam niteliği taşıyan ‘Übü Ailesi’nin hikayesi sizi Sarı Sandalye ekibinin enerji dolu ensemble ruhuyla tanıştıracak. 28 Temmuz  21.15’te.

www.enkasanat.org

Aydınlıkevler UNIQ Açıkhava Tiyatrosu’nda 

Geniş alanıyla çok sayıda etkinliği aynı anda bünyesinde barındırabilen Uniq Açıkhava yaz boyu birçok kültür sanat etkinliğinin yanında tiyatro oyunlarına da ev sahipliği yapacak. 

Öneri

Aydınlıkevler/ BKM: Yılmaz Erdoğan ve Demet Akbağ’ı yeniden bir araya getiren Aydınlıkevler güçlü oyuncu kadrosu ile bizi Ankara’nın 70’li yıllarına götürüyor. 23 Ağustos saat 21.00’de.

www.uniqistanbul.com/tiyatrolar