09 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 25.01.2024 14:53 | Son Güncelleme: 26.01.2024 14:56

Ünlü şeflerden kolay ve özel yaz lezzetleri: Prosecco ve yengeçli linguini

İki yazdır hayalini kurduğumuz yaz sofralarını, bir ‘şef’ elinden çıkmışçasına harika lezzetlerle donatmanın yolu bu tariflerden geçiyor. Hem de kolayca. Dünyanın önde gelen şeflerinden Gino D’Acampo'nun çok ‘özel’ tarifi
Ünlü şeflerden kolay ve özel yaz lezzetleri: Prosecco ve yengeçli linguini

Prosecco ve yengeçli linguini - Gino D’Acampo

Sos için: Bir diş sarımsağı doğrayın ve soğuk tavaya boşaltın. Üstüne zeytinyağı ve doğranmış chili biber ekledikten sonra ocağı yakın.
● Sarımsağın ve chili biberin cızırdamasını duyduğunuz anda diğer malzemeleri ekleyin. Dörde bölünmüş kiraz domatesler, halka şeklinde kesilmiş yeşil zeytinler, bolca maydanoz…
● Tavada bu rengarenk malzemeleri döndürdükten sonra yengeç etini ekleyin. Diğer malzemelerin üstünde kalmasına gayret edin. Biraz tuz serpin, sonra üstüne limon kabuğu rendeleyin.
● Bu noktada ocağı kapatın ki yengeci, domatesi, zeytinleri fazla pişirme ihtimali ortadan kalksın. Bu arada bir not: Bu yemeği yengeç eti olmadan, sadece sebzeler ve diğer malzemelerle de yapabilirsiniz elbette.
● Sıra linguini’yi pişirmede. Makarnayı hazırlarken bol su ve en az bir çorba kaşığı tuz kullanmayı ihmal etmeyin.
● Linguini pişmek üzereyken yengeç sosunun altını tekrar yakın. Makarnaya dökmeden önce bir miktar prosecco’yu veya beyaz şarabı sosa ilave edin.