07 Mayıs 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 09.03.2024 22:10 | Son Güncelleme: 10.03.2024 00:18

Usta oyuncu Kayhan Yıldızoğlu hayatını kaybetti

Türk tiyatro ve sinemasının usta isimlerinden Kayhan Yıldızoğlu 90 yaşında hayata gözlerini yumdu
Usta oyuncu Kayhan Yıldızoğlu hayatını kaybetti

Aralarında Kara Murat ve Malkoçoğlu'nun da olduğu 250'nin üzerinde filmde rol alan 90 yaşındaki oyuncu Kayhan Yıldızoğlu, yaşlılığa bağlı nedenlerle İstanbul'da evinde hayatını kaybetti. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sanatçının vefatına ilişkin sosyal medya hesabından başsağlığı dileyerek, "Sinemamızın büyük bir ustasının daha aramızdan ayrılmasının üzüntüsünü yaşıyoruz. Sinemamızın duayeni, unutulmaz bir sanatçı Kayhan Yıldızoğlu... Gönüllerimizde müstesna bir yere sahip olan kıymetli sanatçımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına, sevenlerine ve tüm sanat camiamıza başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun" ifadelerini kullandı.

Yıldızoğlu, geçen yıl Anadolu Ajansı'na verdiği röportajda şunları söylemişti: demişti: "Beni sevenlere, sevmeyenlere de kalpten büyük sevgiler gönderiyorum. Eksik olmasınlar; gerek sokakta gerek mağazada gerek alışverişte gerek iş hayatında her zaman bana halkımdan, çalıştığım arkadaşlarımdan, yönetmenlerimden çok büyük bir sevgi seli aktı. Bir gün, bir tanesi bile kalbimi kırmadı benim ama ne verirsen onu alırsın, ne ekersen onu biçersin. Ben de öyle yanlış şeyler yapmadım. Efendilikle çalıştım. Bütün arkadaşlarıma kalpten sevgi, saygı gösterdim ama bunun semeresini aldım." Yıldızoğlu'nun cenaze töreni, 11 Mart'ta gerçekleştirilecek.

Kayhan Yıldızoğlu kimdir?

Kayhan Yıldızoğlu 28 Mayıs 1933'te İstanbul'da doğdu. İstanbul kambiyosunda döviz komiseri olarak çalışırken tesadüfen tanıştığı Muhsin Ertuğrul tarafından oyunculuk seçmelerine çağırıldı. Seçmeleri kazanan Yıldızoğlu yaklaşık 20 yıl boyunca İstanbul Şehir Tiyatroları'nda görev aldı. İlk filmi için 1966'da kamera karşısına geçen Yıldızoğlu yaklaşık 250 sinema filminde ve birçok televizyon dizisinde rol aldı. Kayhan Yıldızoğlu iki çocuk babasıydı.

Kaynak: AA