07 Mayıs 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 19.01.2024 04:30 | Son Güncelleme: 22.01.2024 13:04

Yarıyıl tatili için filmler vizyonda

Ördeklerin Göçü
Ördeklerin Göçü

Kardeş Takımı   5+

Aynı okula giden farklı yaşlardaki dört kardeş; Deniz, Derya, Ali ve Yaz, anne babalarının esrarengiz yok oluşları sonucunda onların aslında gizli ajan olduklarını ve bir operasyon sırasında esir düştüklerini öğrenirler. Ebeveynleri TeknoStar adlı bir teknoloji kuruluşu için çalışıyorlardır. Burada dünyanın geleceğini etkileyecek çok önemli teknolojik buluşlar yapılıyordur. Çocuklar ebeveynlerinin kayboluşunu araştırırlarken evin gizli bir odasını ve bu odada saklanan bir süper bilgisayar olan TAOZ 4000’i bulurlar. Çocuklarla iletişime geçen TAOZ, onlara anne babalarını bulmalarında yardım edecektir. İzlemeleri gereken bir süreç ve bulmaları gereken bazı ipuçları vardır bu kurtarma operasyonunda...

Başka çocuk filmlerinde ve dizilerinde de işlenmiş bir konudur, ebeveynlerinin ajan olduğunu öğrenen kardeşlerin hikayesi... En başta birbirleriyle sorunları olan bu kardeşlerin önlerindeki bu büyük problemi çözme çabaları her zaman ilgiyle de izlenir. Kardeş Takımı’nda da kardeşlerin birbirleriyle daha iyi geçinmeleri ve dayanışma içine girmeleri için ortak bir amaç olur ebeveynlerinin kurtarılması. Onlar da bu süreç içinde hem heyecanlı bir macera yaşarlar hem de kendi sorunlarına çözümler bulurlar. Hikaye kardeşliğin gücünü, kardeşler arası yardımlaşmanın ne kadar değerli olduğunu anlatmakta. Genelde Türkiye’de çekilen çocuk ve aile filmlerinde çocuklarla sinemaya giden yetişkinler filmden sıkılırlar. Kardeş Takımı bunun önüne geçmek için Fırat Albayram ve Ceyda Kasabalı’nın canlandırdığı ebeveynlerin arasındaki ilişkiyi de ihmal etmemiş. Athena grubundan Gökhan Özoğuz’un da konuk oyuncu olduğunu belirtelim.

Tay 2: Ebabil Takımı   6+

Tay animasyon filmleri dini eğitim veren filmler değil, içinde bazı dini hikayeler anlatılıyor ama asıl meselesi güzel ahlaklı, yardımsever ve iyi kalpli olmayı anlatmak. Diğer yandan çocuklarıyla İslamiyet hakkında konuşmak isteyen aileler için de küçük bir başlangıç olabilir.

Tay 2: Ebabil Takımı

 

Dijital platform Tabii’de izlenebilen ilk filmde biraz hareketli bir tay olan Riyah’ın satılmaya götürülen annesini kurtarmak için yaptığı maceralı yolculuk mutlu sonla bitmişti. Zaten bu ikinci filmin hemen başında Kudüs’te annesi Şiraz’ın yanında mutlu ama daha hızlı koşmayı kafasına takmış bir halde buluyoruz onu. İlk yolculuğunda ona mentorluk eden yaşlı deve Jabal ile birlikte bu sefer Kudüs’ten Mekke’ye yine maceralı bir yolculuğa çıkmak zorunda kalacaktır.

İlk filmdeki gibi yine yolculuk temalı, yer yer de heyecanlı bir hikaye anlatmakta Tay 2: Ebabil Takımı. Kararlılık, cesaret, hayvanseverlik ve dostluk temaları da işlenmekte

Ördeklerin Göçü / Migration 6+

Ördeklerin Göçü, Çılgın Hırsız ve Minyonlar serilerinin yapımcı stüdyosu Illumination’ın yeni bir animasyonu. Stüdyo filmlerinde genellikle eğlence dozunu pozitif mesaj vermekten daha yüksekte tutarlar. Bu kez daha dengeli olmayı amaçlamışlar.

İki çocuklu yeşil başlı ördek ailesi güvenli bir gölette yaşıyordur. Ailenin babası Mack fazla endişeli bir ebeveyn olduğu için çocukları sürekli korkutarak uzaklaşmalarını önlemektedir. Aslında eşi Pam bu anlamda daha dengelidir ve genç oğulları Dax ile küçük kızları Gwen’in başka coğrafyaları da keşfetmesini istemektedir. Günün birinde Mack ikna olur ve yaşlı amca Dan’i da yanlarına alarak güneye, Jamaika’ya gitmek için yola çıkarlar. Yolculukları sırasında oldukça tehlikeli durumlarla da dolu birçok macera yaşarlar. 
Aile bireylerinin birbirlerine güvenlerini tazeledikleri bu yolculukta çocuklar kendi güçlerini ve potansiyellerini keşfediyor; hayatı deneyimlemekten korkmamak gerektiğini, aile birliği ve uyumunun önemini kavrıyorlar. Ailece baştan sona keyifle izleyebilirsiniz.