21 Mayıs 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 10.03.2024 09:30 | Son Güncelleme: 10.03.2024 09:39

Oscar gecesinde yemek takımları Karaca’dan

Türkiye’nin ev ürünleri, sofra takımları, ev tekstili alanında öncü markalarından Karaca, Oscar’da boy gösteriyor. Heyecanlan beklenen bu akşamki Oscar töreninde, ünlü şef Wolfgang Puck tarafından hazırlanan menü Karaca’nın yemek takımı serisi Red Carpet Collection ile bu akşam sunulacak
Oscar gecesinde yemek takımları Karaca’dan

Akademi Ödülleri ya da popüler adıyla Oscar Töreni bugün gerçekleşecek. Dünya film endüstrisinin merakla, heyecanla beklediği bu yılki törende, ünlü şef Wolfgang Puck tarafından hazırlanan Oscar partisi menüsü Karaca’nın özel sofra takımlarıyla sunulacak. Bu özel menü için Karaca “Red Carpet Collection” adlı bir yemek takımı serisi tasarladı.

Hedefi koymuştu

Karaca’nın geçtiğimiz yıl Londra’daki mağaza açılışına katılmıştım.
Karaca CEO’su Fatih Karaca o seyahatte Oscar örenlerine olan ilgisini çıtlatmış, 1995 yılından bu yana Oscar menülerini hazırlayan şef Wolfgang Puck ile temasa geçtiklerini söylemiş, bu işi de hayal ettiğini, Oscar Törenleri’nde bir Türk markası olarak yer almak istediklerini anlatmıştı. 


İki hafta önce Fatih Karaca iki meslektaşımla birlikte beni Turk Fatih Tutak restoranına davet etti.
Hatırlatmak isterim, Fatih Karaca 2006’dan bu yana Karaca markasını çok boyutlu büyütüyor. Neredeyse her yıl Karaca şemsiyesi altına yeni markalar eklendi, marka aynı zamanda yurt dışında da büyüdü, büyümeye de devam ediyor.

Fatih Karaca ve kardeşi Emre Karaca’nın gastronomiye çok yakın ilgileri var. Dünyanın farklı yerlerindeki lezzetleri, sunum tekniklerini takip ediyorlar. Michelin yıldızlı şef Fatih Tutak da bundan 5 yıl önce Fatih ve Emre Karaca kardeşlerle işbirliği yaparak Hong Kong’tan Türkiye’ye gelmişti.

Fatih Karaca, 2 Michelin yıldızı alan tek Türk restoranı olan Turk Fatih Tutak’ta gelişmeleri bizlere “Oscar Törenleri’nde gerçekleşen yemek daveti için tüm sofra takımlarını Wolfgang Puck ile görüşerek hazırladık, özel tasarımlar ve üretimler yaptık. Tüm üretimleri de kendilerine ulaştırdık” sözleriyle müjdeledi.
Fatih Karaca tüm tasarımları kırmızı halı heyecanıyla ve binlerce kişiye sunulacak dünyanın farklı lezzetlerinden oluşan geniş yelpazeye sahip menüye göre hazırladıklarını anlattı. Bu haberi de Oscar Törenleri’nin yapılacağı güne sakladık!

Bugün Karaca “Red Carpet Collection” isimli özel yemek takımı serisi ile Oscar Ödülleri’nde Hollywood yıldızları ile Los Angeles'ta buluşarak 50. yılını taçlandırmış olacak.

50'nci yıla özel bir iş oldu

Kısaca hatırlatmak gerekirse, Karaca 1973 yılında İstanbul’da kurulmuş bir marka. Züccaciye ürünleriyle yola çıkan Karaca yıllar içinde yelpazesini genişletti. Fatih Karaca, 2006’da şirketin yönetimine geldiğinde henüz 24 yaşındaydı. O dönemde toplam 300 m2’lik 4 mağazası vardı Karaca’nın. 18 yılda çok hızlı bir büyüme ivmesi kaydeden Karaca; Karaca Home, Jumbo, Homend, Emsan, Cook Plus, Cashmere, Flying Tiger gibi markaları çatısı altında topladı. Türkiye’de ve yurtdışında büyüyen Karaca bugün Almanya, İngiltere gibi yerlerde de e-ticarette pazar payını genişletiyor.

Baklava ve pide de hazırlamıştı

Avusturya kökenli Amerikalı şef ve restoran işletmecisi olan Wolfgang Puck, çok deneyimli bir isim. Amerika’da ‘açık mutfak’ akımını başlatan Puck, 30 yıldır Oscar törenlerinin menüsünü hazırlıyor. Puck, geçtiğimiz yıllarda da Türk baklavası, Karadeniz pidesi, kaymaklı kayısı tatlısı gibi lezzetleri menüsüne dahil etmişti. Bu kez ise en küçük servis tabaklarından, kaselere, tadımlık tabaklara kadar her şeyi Karaca ile birlikte tasarladı ve böylece Oscar davetindeki tüm sofra takımları ilk kez bir Türk markasıyla konuklara sunuldu.

“Red Carpet Collection” küçücük tadımlık tabaklardan dev servis kaselerine uzanan sofra takımlarından oluşuyor.

Red Carpet Collection”da Galactic White, Galactic Black, Fine Pearl Extra Chanak, Streamline Hole, Streamline Middle, Streamline Saturn gibi Karaca’nın en beğenilen yemek takımlarının da içinde bulunduğu 12 özel takım var.