20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 24.01.2023 18:01 | Son Güncelleme: 25.01.2023 10:43

Ferrari'nin elektrikli araçlarının da gerçek egzoz sesi olacak

Ferrari ilki 2025'te üretime başlayacak olan elektrikli arabalarına fosil yakıtlı araçları gibi imza bir motor sesi vermek için bir amplifikasyon sisteminin patentini aldı
Ferrari'nin elektrikli araçlarının da gerçek egzoz sesi olacak

Ferrari NV'nin elektrikli süper arabaları, ikonik İtalyan üretici tarafından alınan ve Oddo BHF'deki analistlerin görüntülediği bir patente göre, yeni bir amplifikasyon sistemi aracılığıyla oluşturulan özel bir motor gürültüsüne sahip olacak. Bloomberg'in haberine göre Oddo BHF paylaştığı bir notta, patentin bir elektrik motoruyla ilişkilendirilebilecek bir sesin gerçekleştirilmesi için bir yeniden üretim cihazını kapsadığını yazdı. 

"Her motor kendi imza sesine sahip"

Bu cihazla otomobil üreticisi, elektrik motorundan gelen ses aracın arkasından çıkmadan önce yükseltilebilecek. Ferrari ilk elektrikli süper otomobilinin üretimine 2025 yılında başlamaya hazırlanıyor. Bloomberg'ün haberine göre, CEO Benedetto Vigna, haziran ayında yatırımcılara sesin bir Ferrari'yi karakterize eden temel unsurlardan biri olduğunu söyledi. Her motorun kendi imza sesine sahip olduğunu söyleyen Vigna, Ferrari'nin elektrikli otomobillerinin de kendi imza motor kükremesine sahip olmasını beklediğini dile getirdi.

2025’e kadar yenilikçi bir ürün çıkabilir

Bugün yayınlanan açıklamaya göre Ferrari'nin elektrifikasyon konusundaki araştırmaları, Oddo'nun otomobil üreticisinin 2025 yılında piyasaya çıktığında ilgi çekici ve yenilikçi bir EV ürünü sunabilmesi gerektiği görüşünü destekliyor. Oddo, Ferrari hisselerini daha iyi performans olarak değerlendirdiği raporunda, "Başarılı bir ses üreten teknoloji, motor sesi kaybını bir şekilde telafi edebilir" ifadelerini kullandı.