10 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 30.08.2022 12:10 | Son Güncelleme: 30.08.2022 12:15

Formula 1'den NFT ve kripto para için marka başvurusu

Formula 1 (F1) Kasım 2023’te gerçekleşmesi beklenen Las Vegas Grand Prix etkinliği için NFT ve kripto ile ilgili iki ticari marka başvurusunda bulundu
Formula 1'den NFT ve kripto para için marka başvurusu

Herkes onu konuşuyor, Google’da NFT aramaları rekor kırıyor. Kimine göre büyük bir palavra, kimine göre mülkiyet hakkının geleceği... Formula 1 de bu konudaki kararını verdi ve NFT ile kripto para piyasasına girmeye karar verdi. F1 Kasım 2023’te düzenlenecek olan Las Vegas Grand Prix etkinliği için NFT ve kripto ile ilgili iki ticari marka başvurusunda bulundu. Şirket avukatı Mike Kondoudis söz konusu başvurunun ayrıntılarını Twitter hesabından paylaştı.

Formula 1, sanal ürünler, spor malzemeleri, sanal giysiler, kulaklıklar, boyunluklar, hediyelik eşyalar, anahtarlıklar, dijital sanatlar, mücevherler, heykeller ve birçok ürün sunmayı planlıyor. Ayrıca, kripto para hizmetleriyle de döviz ticareti ve karbon denkleştirmeleri sunmayı amaçlıyor.

Son yıllarda F1'e katılan kripto sponsorların sayısında patlama yaşandı ve şu anda McLaren, RedBull ve Alfa Romeo gibi takımlar kripto para şirketleri ile anlaşma imzalamış durumda. Formula 1’in önemli takımlarından birisi olan Mercedes -AMG Petronas, kripto para borsası FTX ile yeni ortaklık halinde. Hatta FTX ve Mercedes -AMG Petronas, NFT koleksiyonu bulunuyor

Las Vegas Grand Prix hakkında

Mart ayının son günlerinde Formula 1'in internet sitesinde yer alan açıklamada, Las Vegas'taki etabın Kasım 2023'te düzenleneceği ve pazar günleri gerçekleştirilen yarışların aksine cumartesi gecesi yapılacağı belirtildi. Las Vegas'taki 6,12 kilometrelik pistte tur sayısının 50'nin üzerinde olacağı ifade edildi. Daha önce Las Vegas'ta 1981 ve 1982 yıllarında Formula 1 yarışı düzenlenmişti. Bu arada Austin ve Miami'deki yarışlara Las Vegas'ın eklenmesiyle ABD'de bir sezonda üç etap gerçekleştirilecek.