03 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 30.01.2024 16:08 | Son Güncelleme: 30.01.2024 16:25

Lamborghini'nin 2026'ya kadar siparişleri doldu

Lamborghini CEO'su Stephan Winkelmann, süper otomobil devinin siparişlerinin 2026'ya kadar dolduğunu açıkladı. Winkelmann, sektörde zayıflık belirtisi olmadığını söyledi
Lamborghini'nin 2026'ya kadar siparişleri doldu

Varlıklı tüketiciler küresel bir resesyondan etkilenecek gibi görünmüyor. Lamborghini, 2026'ya kadar otomobil siparişlerinin dolduğunu duyurdu. CEO Stephan Winkelmann gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bir öngörüde bulunmak için biraz erken, ancak pazarda herhangi bir zayıflık belirtisi yok" dedi.

"En iyi olduğumuzda piyasaya çıkmak istiyoruz"

İtalyan otomobil üreticisi, ilk plug-in hibrid modeli Revuelto'yu tanıttığı geçen yıl 10 binden fazla araç satarak rekor kırdı ve iki yıllık siparişlerini hızla artırdı. Lamborghini, Ferrari gibi rakiplerinden yıllar sonra, 2028'de ilk bataryalı modelini üretme planlarıyla elektrikli araçlarını yavaş yavaş tanıtıyor. Winkelmann, "Bu teknolojiyi ilk kullanan biz olmak istemiyoruz. En iyi olduğumuzda ve teknoloji olgunlaştığında piyasaya çıkmak istiyoruz" diye konuştu. 

Güçlü süper otomobil pazarı, Lamborghini'nin ana şirketi Volkswagen gibi üreticilerin elektrikli araçlara olan talebin azaldığını görerek içten yanmalı motorlardan uzaklaşma planları üzerinde baskı oluşturduğu daha geniş otomobil endüstrisiyle tezat oluşturuyor. Siparişleri dolu olan Lamborghini, daha yavaş bir yaklaşım benimsemek için daha fazla nefes alma alanına sahip. Winkelmann da sahip oldukları bu alanın şimdiye kadar Çin'in hakimiyetinde olan pil teknolojisini geliştirmesine izin vereceğini söylüyor. Yeni teknoloji konusunda temkinli olmak da fayda olduğunu belirten Winkelmann, "Yarın teslim edeceğimiz araç, Çinlilerin piyasaya sürdüklerinden daha büyük bir batarya kapasitesine sahip olacak" ifadesini kullandı.

500 kişi işe alacak

Elektrilikliye geçme konusundaki ölçülü hızına rağmen Lamborghini, Sant'Agata Bolognese'deki fabrikasının karbondan arındırılması da dahil olmak üzere şirketin 60 yıllık tarihindeki en büyük yatırım planı ile desteklenen bir sürdürülebilirlik stratejisi izliyor. Lamborghini ayrıca 2026 yılına kadar en az 500 yeni çalışanı işe alacağını söyledi.