29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 14.06.2023 22:26 | Son Güncelleme: 14.06.2023 22:33

Tesla fiyatlarına zam yaptı

2023'ün ilk çeyreğinde ardı ardına fiyatlarında indirime giden otomotiv sektörünün önde gelen isimlerinden Tesla bu kez zam yapmayı tercih etti. Şirket, ABD'de satılan Model Y adını taşıyan araçlarının fiyatlarını tekrar artırdı
Tesla fiyatlarına zam yaptı

Tesla'nın web sitesine göre, şirket bu varyantın fiyatını sadece 250 dolar artırarak 47 bin 740 dolara çıkarırken, diğer varyantların fiyatları ABD'de değişmedi. Bu, Tesla'nın ülkedeki bazı otomobillerinin fiyatlarını en son düşürdüğü 19 Nisan'dan bu yana Model Y için yapılan üçüncü fiyat artışı oldu.

Globalde indiriyor ABD'de zam yapıyor

Şirket Mayıs ayında Model S, X ve Y araçlarının fiyatını düşük tek haneli yüzdelerle arttırmıştı. Tesla, Ocak ayından bu yana satış hacmini arttırmak için küresel çapta fiyatları düşürüyor. CEO Elon Musk, şirketin satış hacmi için marjlardan fedakarlık etmeye istekli olduğunu, ancak aynı zamanda yapabildiği yerlerde fiyatları geri yükseltmek istediğini söylemişti.

Ancak Salı günkü fiyat artışından sonra bile Model Y'nin fiyatı Nisan ayının başlarında indirilmeden önceki fiyatının yüzde 4,5 altında kaldı.