20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 07.12.2022 09:27 | Son Güncelleme: 07.12.2022 09:45

Almanya'da RSV virüsü: Çocuk hastanelerinin yoğun bakım üniteleri doldu

Almanya'da RSV virüsü salgını nedeniyle birçok çocuk hastanesinin yoğum bakım ünitelerinin kapasiteleri doldu. Çocuklarda zatürre, orta kulak iltihabı ve üst solunum yolu enfeksiyonuna yol açabilen RSV, akciğerlere ulaştığında tehlikeli olabiliyor
Almanya'da RSV virüsü: Çocuk hastanelerinin yoğun bakım üniteleri doldu

Almanya Yoğun Bakım ve Acil Durum Derneği'nden (DIVI) yapılan açıklamada, ülkedeki çocuk bakım ünitelerine ilişkin felaket bir durum yaşanıyor ifadesi kullanıldı. Açıklamada, salgın nedeniyle çocuk hastanelerinin yoğum bakım ünitelerinde yaşanan yoğunluktan dolayı hastaların 100 kilometreden daha uzak başka hastanelere nakledildiği, bazı acil durumda ameliyat edilmesi gereken çocukların üç gün bekletilmek zorunda kalındığı belirtildi.

Robert Koch Enstitüsü (RKI) yayımladığı raporda, yaşanan yoğunluğun önümüzdeki haftalarda daha da artmasının beklendiğini kaydetti. Pediatrik yoğun bakım uzmanı doktor Michael Sasse ise "Çocuklar artık onlara bakamadığımız için ölüyor" açıklamasında bulundu. Hastanelerin yoğun bakım servislerinde zaten bir yoğunluk yaşandığını belirten uzmanlar, RSV virüsü salgını nedeniyle bu yoğunluğun aşırı şekilde arttığı, bazı hastanelerin maksimum hasta sayısına ulaştığını kaydetti. Yaşanan salgın ve hastanelerde yaşanan yoğunluk nedeniyle bazı federal eyaletlerin birlikte çalışarak bu sorunla mücadele ettiği kaydedildi. 

RSV (Respiratuvar Sinsityal Virüs) nedir?

Ateş, burun akıntısı, öksürük, kırgınlık gibi soğuk algınlığı semptomlarıyla ortaya çıkan RSV yani Respiratuar Sinsisyal Virüs, çocuklarda zatürre, orta kulak iltihabı ve üst solunum yolu enfeksiyonuna yol açabiliyor. RSV enfeksiyonu akciğerlere ulaştığında ; ateş, öksürük, hırıltılı solunum, kandaki oksijen oranının düşmesine bağlı olarak ciltte morarma, solunum düzensizliği, beslenememe, huzursuzluk ve nefes darlığı gibi şikayetlere neden olabilir.

Kaynak: AA