20 Mayıs 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 07.07.2023 04:45 | Son Güncelleme: 28.11.2023 10:27

Bir Türk ile bir Yunan dünyayı kurtarmaya karar verince…

Pfizer CEO’su Albert Bourla’nın çıkar çıkmaz çoksatan kitabında, yakın dostluk kurduğu Uğur Şahin ile pandemiye çare olacak mRNA aşısını bulmak için verilen 9 aylık mücadele çok çarpıcı detaylarıyla yer alıyor
Bir Türk ile bir Yunan dünyayı kurtarmaya karar verince…

Covid-19 pandemisinde ilk onay alan aşıyı üreten Pfizer’ın CEO’su Albert Bourla’nın, “Moonshot: Inside Pfizer’s Nine-Month Race to Make the Impossible Possible” isimli kitabı tüm dünyaya umut olan aşının ortaya çıkış sürecindeki çok ilginç anekdotları içeriyor. İşte Bourla’nın kaleminden o 9 ayda yaşananlar:
“Pfizer çalışanları ile toplantılarımızı yaptığımız ‘Purpose Circle’ isimli odada her yöneticinin kendisi için motivasyon kaynağı olmasını istediği arkadaşları ya da akrabalarının fotoğrafları asılıydı. Duvarda fotoğrafı olan bu yüzlere bakarak, “Bütçe hedeflerimizi tutturamazsak gelecek yıl kimsenin umrunda olmaz, ama şimdi dünya için bir şeyler yapmazsak bunu hepimiz sonsuza dek hatırlarız” dedim. 2020’de Pfizer’daki çalışma arkadaşlarımızla bu odada son kez toplandığımızda hepimiz büyük bir savaşa girdiğimizi biliyorduk. İmkansızı başarma yolculuğumuz o gün başladı.