27 Nisan 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 19.10.2022 11:56 | Son Güncelleme: 19.10.2022 14:43

İngiltere son yılların en zorlu kışına karşı 'savaş odaları' kuruyor

İngiltere Ulusal Sağlık Sistemi (National Health Service) 74 yıllık tarihinin en sert kışlarından birine hazırlanırken randevuların birikmesi ve Covid'in yeniden canlanması korkusuyla 'savaş odaları' kuruyor. Odalar hastaneye gitmek yerine evde tedaviye teşvik edecek
İngiltere son yılların en zorlu kışına karşı 'savaş odaları' kuruyor

İngiltere Ulusal Sağlık Sistemi (National Health Service) randevuların birikmesi ve Covid'in yeniden canlanması korkusu nedeniyle personelleri son yılların en zorlu kışıyla karşı karşıya kalırken 'savaş odaları' planlıyor

Personele gönderilen bir mektupla duyurulan 'kış dayanıklılık planları', her bölgede yatak ve katılımları takip ederek talep ve kapasiteyi yönetecek 24 saat açık yeni kontrol merkezlerini içeriyor. NHS England (NHSE), bu merkezlerin hızlı karar verebilen uzmanlar tarafından yönetileceğini ve daha fazla yardıma ihtiyaç olan insanları evde tedavi etme planlarını da duyurdu.

Hastanelere gereksiz girişler önlenecek

Amaç, hastaneye gereksiz girişleri önlemek ve her yıl yaklaşık 55 bin ambulans servisinin kullanımını sonlandırmak. Diğer planlar arasında Covid, grip, akut bronşit ve pnömoni için aynı gün hastane dışında bakım sunan solunum yolu enfeksiyonları merkezleri yer alıyor. Daha fazla hastane yatağı, daha fazla 111 ve 999 çağrı operatörü, ambulans hizmetleri ve profesyonel ruh sağlığı danışmanlığına 7/24 erişim de planların arasında.

"NHS, daha önce olmadığı kadar ileri gidiyor"

İcra Kurulu Başkanı Amanda Pritchard, "NHS, yoğun bir kış beklentisiyle daha önce hiç olmadığı kadar ileri gidiyor" dedi Grip ya da Covid aşısı yaptırmaya uygun olan herkesi acilen aşı yaptırmaya çağırdı. Pritchard, "Kış mevsimi, son derece yoğun geçen bir yazın hemen ardından geliyor ve grip, Covid ve rekor düzeydeki NHS personel açığının etkisiyle, bu yıl birçok açıdan iki salgın tehdidinden daha fazlasıyla karşı karşıyayız. Bu nedenle mümkün olduğunca hazırlıklı olmamız doğru olacaktır... ve bugün, bu yıl Ağustos ayında ortaya koyduğumuz kapasiteyi artırmaya yönelik mevcut planlarımızı temel alarak, hazırlıkları hızlandırmak için yeni planlar ortaya koyduk" dedi.