23 Nisan 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 31.03.2023 13:56 | Son Güncelleme: 31.03.2023 14:24

Galataport'un hikayesi belgesel oluyor

Son dönemin en önemli projelerinden, dünyanın ilk yer altı kruvaziyer terminaline sahip Galataport İstanbul'un yapım hikayesi belgesel oldu. İstanbul – Dünya'ya Denizden Açılan Kapı belgeseli, 1 Nisan cumartesi günü seyirciyle buluşacak
Galataport'un hikayesi belgesel oluyor

Sekiz yıllık çekim süreciyle elde edilen binlerce saatlik görüntü, yüzlerce röportaj, çarpıcı grafiklerle harmanlandı ve sıra dışı bir planın, büyük bir hayalin, mühendislik fakültelerinde ders olan bir tasarımın, nasıl gerçekleştiğini anlatan bir öykü ortaya çıktı. İşte bu öykü, Galataport İstanbul – Dünyaya Denizden Açılan Kapı belgeseliyle 1 Nisan cumartesi günü TSİ 21.00'de NTV'de izleyiciyle buluşuyor.

Boğaziçi, Marmara ve Haliç'in kesiştiği, şehrin en güzel yerlerinden birine kurulu Galataport İstanbul'un bölgeyi nasıl dönüştürdüğü, depreme karşı nasıl güçlendirdiği, esnafa ve ziyaretçilerine neler kattığı programda yer alan konu başlıkları arasında. Toprağın 1,5 metre altına gömülen tarihi saat kulesinin uzman bir mühendislikle eski görünümüne kavuşması; Merkez Han, Çinili Han, Paket Postanesi gibi tarihi yapıların titiz restorasyon süreçleri de belgeselde ele alınıyor.