29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 07.02.2023 15:38 | Son Güncelleme: 07.02.2023 16:04

Haluk Levent: İnsan hiç kepçe olmak ister mi?

Depremzedeler için mücadele eden Haluk Levent "Yanı başımda yardım edemediğim göz göre göre ölümü bekleyen çocuklar var, anneler-babalar var. Olmuyor işte, uyuyamıyorsun. İnsan ne olmak ister? Hiç kepçe olmak ister mi? Şu an olsam keşke... Tek tek enkazların üzerini açsam..." dedi
Haluk Levent: İnsan hiç kepçe olmak ister mi?

6 Şubat depremlerinin ardından AHBAP Derneği ile birlikte yardım toplayan ve enkaz altında kalan kişilerin tespit edilmesi için harekete geçen Haluk Levent, sosyal medya hesabından bölgede yaşananları aktarmaya devam ediyor. Twitter hesabından 'Haydi uyu' demenin kolay olduğuna belirten 54 yaşındaki sanatçı "Yanı başımda yardım edemediğim göz göre göre ölümü bekleyen çocuklar var, anneler-babalar var. Olmuyor işte, uyuyamıyorsun. İnsan ne olmak ister? Hiç kepçe olmak ister mi? Şu an olsam keşke... Tek tek enkazların üzerini açsam..." ifadelerini kullandı. Levent başka bir paylaşımında ise depremzedelerin barınmaları için firmalarla görüşerek, bağışlarla sıfır maliyetle 2 bin konteyner yerine 3 bin konteyner satın alacaklarını ifade etti.

Haluk Levent'in başka bir paylaşımında ise kendi acısını paylaştı: Ahh ya ahh! Küçük kuzenim Güven Dönbak enkaz altında kaldı. Kurtarılamadı. Levent daha sonra bu tweet'i sildi.

Haluk Levent, "Muazzam bir milletiniz. Konteyner firmaları ile görüştüm. Sıfır maliyetle 2 bin yerine 3 bin konteyner satın alacağız ve Elazığ depreminde yaptığımız gibi hemen valiliklerle protokol yapacağız. Bugün Hatay'dayım yine. Yarın diğer şehir valilikleri ile görüşeceğim. Haydi bakalım..." dedi.

Deprem bölgesine giden Haluk Levent, dün sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak, takipçilerini uyarmıştı. Levent, "Şu anda insanlar can çekişiyor. Arama kurtarma faaliyetleri çok yoğun. Artık sokak jargonu ile konuşacağım. Allah’ını, kitabını, Muhammed'ini seven varsa lütfen lütfen Valilik ve AFAD onayı almadan kamyonlara eşya yüklemeyin, yollamayın. Buralar felaket, lütfen..." ifadelerini kullanmıştı.