19 Nisan 2024, Cuma
Haber Giriş: 27.05.2022 15:43 | Son Güncelleme: 27.05.2022 15:48

Kevin Spacey taciz davaları sonuçlanmadan yeni suçlamalarla karşı karşıya

Oscar ödüllü oyuncu Kevin Spacey hakkında açılan cinsel taciz davaları sonuçlanmadan yeni suçlamalarla karşı karşıya. 62 yaşındaki aktör bu kez 3 erkeğe karşı 4 cinsel taciz suçlamasının merkezinde
Kevin Spacey taciz davaları sonuçlanmadan yeni suçlamalarla karşı karşıya

Hakkında birden fazla cinsel taciz iddiası olan Oscar ödüllü Kevin Spacey, Hollywood’dan aforoz edilmesinin ardından eski hayatına dönmeye çalışıyor. House of Cards dizisinden atılan, All the Money in the World filmde sahneleri silinen 62 yaşındaki aktör, her ne kadar hakkındaki suçlamaları reddetse ve setlere geri dönmek istese de suçlamaların odağına olmaktan kaçamıyor.

2005-2013 arası incelendi

İngiltere Kraliyet Savcılığı Özel Suç Birimi başkanı Rosemary Ainslie (Rozmery Ensliy) Spacey'in 3 farklı kişiye yönelik 4 cinsel taciz vakasıyla suçlandığını söyledi. Açıklama, Londra Metropolitan Polis Teşkilatı'nın (Met) 2005 - 2013 yılları arasında kaydedilen bir dizi şikayeti incelemesinin ardından yapıldı.

Vakalardan üçünün Londra'da, birinin ise İngiltere'nin batısındaki Gloucestershire kentinde meydana geldiği belirtildi. Bir başka şikayetin ise rıza dışı cinsel birliktelik olduğu ve 'ciddi bir cinsel taciz vakası' olduğu kaydedildi. 40'lı yaşlarındaki şikayetçilerden bir tanesi Mart 2005'te Londra'da, 30'lu yaşlarındaki bir diğer şikayetçi Ağustos 2008'de Londra'da saldırıya uğradığını iddia etti.

Kariyeri bitme noktasında

Hakkında onlarca cinsel taciz suçlaması yapılan Spacey, hakkındaki iddialar sonrası kovulduğu televizyon dizisi House of Cards'daki düzenbaz ve pervasız politikacı karakteri Frank Underwood'un ağzından taciz iddialarıyla ilgili bir video yapıp yayınlamıştı.

Spacey, şov dünyasından silinen Frank Underwood karakterinin kaderiyle kendi başına gelenleri özdeşleştirdiği videoda "En kötü şeye bile kanıt olmadan inanmazsınız, değil mi? Somut gerçekler olmadan yargıya varmazsınız, değil mi? Yoksa öyle mi yaptınız? Yoo, siz yapmamışsınızdır. Bunu yapmayacak kadar zekisiniz" diyordu.

"Tabii bazıları her şeye inandı ve nefeslerini tutmuş her şeyi itiraf etmemi bekliyorlar. Fakat siz ve ben işlerin bu kadar basit olmadığını biliyoruz, ne siyasette ne de hayatta" diye sürdürüyordu. Kuşağının en yetenekli aktörlerinden biri olarak görülen Spacey'in meslek hayatı, hakında ABD ve İngiltere'de onlarca erkek tarafından yapılan cinsel taciz iddiaları ile bitme noktasına geldi.  

(Kaynaklar: Daily Mail, BBC)