05 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 13.09.2022 15:43 | Son Güncelleme: 13.09.2022 16:04

Koç Holding 10 yıl daha İstanbul Bienali sponsoru

17’nci İstanbul Bienali’nin tanıtımı toplantısında konuşan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç "2007-2026'yı kapsayan İstanbul Bienali sponsorluğumuzu 2036'a kadar uzatma kararı aldık. Medeni, çağdaş ve aydın bir Türkiye’nin yolunun eğitim ve sanattan geçtiğine inanıyorum" dedi
Koç Holding 10 yıl daha İstanbul Bienali sponsoru

17. İstanbul Bienali, bienalin sergi mekânlarından Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesi’nde tanıtıldı. Toplantıda 17. İstanbul Bienali küratörleri Ute Meta Bauer, Amar Kanwar ve David Teh, İKSV Güncel Sanat Projeleri ve İstanbul Bienali Direktörü Bige Örer’in moderasyonunda, bir söyleşi gerçekleştirdi. 1987’den beri Koç Holding’in desteklediği bienalin tanıtım toplantısında konuşan Ömer M. Koç, 2007-2026 arasını kapsayan sponsorluklarını 10 yıl daha uzattıklarını açıkladı.

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç konuşmasında “İstanbul Bienali, bizleri bu sene bir kez daha sorgulamaya davet ediyor. İnsanlığın, attığı düşüncesiz adımların kaçınılmaz sonuçları ile ilk kez bu kadar net yüzleştiği bir dönemden geçiyoruz ve acil çözüm bekleyen pek çok sorunla karşı karşıyayız. 17. İstanbul Bienali günümüzün bu karmaşık sorunlarının birçoğunu tüm açıklığıyla masaya yatırıyor. Ortak akıldan beslenen çözümler sunarak, özgür ifadeye alan açıyor. Özen ve dayanışmadan beslenip daha yaşanır bir gezegeni mümkün kılma gayesiyle sanatseverlerle buluşuyor. Bienal’in sanat dünyasına ve İstanbul’a getireceği enerjinin sizleri de benim kadar heyecanlandıracağını ümit ediyorum" dedi.

"Sanatın hepimize ilham olacağına inanıyorum"

Ömer M. Koç "Sanatın üzerimizdeki dönüştürücü gücü sayesinde, daha iyiye yönelik ilham sunacağına ve bizlerin de dünyayı dönüştürecek gücü kendimizde bulmamıza vesile olacağına kaniyim. Medeni, çağdaş ve aydın bir Türkiye’nin yolunun eğitim ve sanattan geçtiğine inanıyorum. İlk kez sizlerle güzel bir haberi paylaşmak istiyorum. 2007-2026 yılları arasını kapsayan İstanbul Bienali sponsorluğumuzu, 2036 yılına kadar uzatma kararı aldık. Hepimize hayırlı olsun” diye konuştu.

Böylece Koç Holding en az 30 yıl boyunca İstanbul Bienali’nin sponsorluğunu sürdürmüş olacak. İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından 1987’den bu yana düzenlenen ve bu yıl 500’ün üzerinde katılımcının 50’yi aşkın projesinin yer aldığı İstanbul Bienali, 17 Eylül-20 Kasım arasında ücretsiz gezilebilecek.

 İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı ise konuşmasında “İstanbul Kültür Sanat Vakfı olarak, 1987’den bu yana düzenlediğimiz bienal aracılığıyla sanatçıların yeni üretimlerini desteklemeyi hedefliyoruz. Mekâna özgü üretimleri ve yurtdışından sanatçıların burada yeni işbirlikleri geliştirmelerini teşvik ediyoruz. Güncel sanat alanında farklı ülkelerden düşünceleri, yeni akımları, dikkat çeken eserleri İstanbul’a taşımak için çalışıyoruz. Sanat profesyonelleri ve izleyiciler arasında etkileşim olanakları yaratıyor, ülkemizin uluslararası bağlarını güçlendiriyoruz. Bienalin parçası olarak düzenlediğimiz etkinliklerle sergiyi zenginleştiriyor, tartışma ortamları yaratıyoruz. Çocuk ve gençlere yönelik programlarımız ve ücretsiz dağıttığımız çocuk kitaplarımızla güncel sanat beğenisinin erken yaşlardan itibaren gelişmesi için çaba sarf ediyoruz" dedi. 

Bülent Eczacıbaşı

Eczacıbaşı "Kapılarımızı tüm izleyicilere ücretsiz olarak açıyor, yüzbinlerce izleyiciyi ağırlarken kültür-sanata erişim ve katılımın önündeki önemli bir engeli ortadan kaldırıyoruz. Bienalin ücretsiz olarak izleyiciyle buluşmasını destekleyen 2007’den bu yana bienalin sponsorluğunu üstlenen Koç Holding’in yanı sıra, TC Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile bienali destekleyen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.