16 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 25.10.2022 10:06 | Son Güncelleme: 25.10.2022 10:17

Leslie Jordan hayatını kaybetti

ABD’li oyuncu ve komedyen Leslie Jordan trafik kazasında hayatını kaybetti. Will & Grace dizisindeki rolüyle tanınan 67 yaşındaki oyuncu, pandemi döneminde evinden çektiği videolarla popülerliğini zirveye taşımıştı.
Leslie Jordan hayatını kaybetti

Will and Grace, American Horror Story'deki rolleriyle tanınan Leslie Jordan pazartesi sabahı Los Angeles'ta trafik kazası geçirdi. LA Times, Jordan'ın arabasının bir binanın yan tarafına çarptığını ve olay yerinde hayatını kaybettiğini yazdı. Polis sanatçının kaza öncesinde sağlık sorunu olup olmadığının bilinmediğini söyledi.

"Dünya çok daha karanlık bir yer"

Emmy Ödüllü oyuncunun, yakınlarından Sarabeth Schedeen, CNN'e verdiği röportajda, "Leslie Jordan'ın ışığı ve sevgisi olmadan dünya bugün çok daha karanlık bir yer. O sadece mega bir yetenek ve birlikte çalışmaktan keyif aldığımız biri olmakla kalmadı, aynı zamanda milletimizin en zor zamanlarından birinde duygusal bir sığınak sağladı" dedi.

"İnsanlara bir sığınak oldu"

Jordan'ın halkla ilişkiler temsilcisi David Shau, ünlü komedyenin ölümüyle ilgili, "Sadece büyük bir yetenek değildi, aynı zamanda en zor zamanlarında insanlara bir sığınak oldu. Ancak profesyonel ve kişisel hayatının zirvesinde hayata gözlerini yummasıyla teselli olunabilir." dedi.

12 yaşında cinsel tercihini itiraf etti

BBC'nin haberine göre, Jordan, 1955'te Tennessee, Chattanooga'da doğdu, son derece muhafazakar ABD eyaletinde 12 yaşında annesine eşcinsel olduğunu açıkladı. Geçen yıl People dergisine verdiği demeçte, "Anneme bir şeyler olduğunu düşündüğümü söyledim. Eşcinsel kelimesini bile bilmiyordum" dedi. 1982'de Tennessee Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra Los Angeles'a taşındı ve Murphy Brown dramasındaki çıkış rolünü almadan önce çeşitli rollerde çalıştı. Kısa boyuyla dikkat çeken (1.50) Hollywood yıldızı genellikle gösterişli karakterler oynuyordu.

Karantinada 6 milyondan fazla takipçi kazandı

Şöhreti, ABD sitcom Will ve Grace'de Beverley Leslie olarak oynadığı sırada arttı. 2006'da buradaki rolüyle Primetime Emmy ödülünü kazandı. Leslie Jordan, Covid-19 salgını sırasında, memleketi Chattanooga'daki dairesinde karantinaya alırken günlük videolar yayınlayarak genç izleyiciler arasında bir sosyal medya yıldızı olarak ün kazandı. Kendisine neredeyse 6 milyon takipçi kazandıran videolarında Jordan, evde ne kadar sıkıldığından bahsetse de takipçilerini güldüren ve gülümseten yorumlarıyla kalpleri ısıtmıştı.