27 Nisan 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 10.05.2023 16:34 | Son Güncelleme: 10.05.2023 16:45

Loft Art’ın Prestij Sergisi Mehmet Güleryüz’ü ağırlıyor

Akfen Holding’in bağımsız sanat alanı Loft Art, usta sanatçıları onurlandırdığı, bu sene ikincisi gerçekleşen Prestij Sergisi'nde Mehmet Güleryüz’ü ağırlıyor. Serginin gelirlerinin bir kısmı, Akfen Holding’e bağlı TİKAV’a bağışlanacak
Loft Art’ın Prestij Sergisi Mehmet Güleryüz’ü ağırlıyor

Talia Boşnak

Loft Art, Akfen Holding’in, genç sanatçıları desteklemek ve bağımsız sanatçılara alan açmak amacıyla oluşturduğu bir bağımsız sanat alanı. 2021 yılında kapılarını açan Loft Art sanatta fırsat eşitliği yaratma hedefiyle hareket ediyor. Loft Art genç sanatçıları desteklerken, aynı zamanda usta sanatçıları onurlandırmak amacıyla Prestij Sergisi adını verdiği, yılda bir kez yapılan bir seri düzenliyor.

Bu sene ikincisi gerçekleşen Prestij Sergisi’nde Loft Art, ressam, yazar ve tiyatro sanatçısı, Türk Sanat Tarihi’nde dışa vurumculuğun öncülerinden Mehmet Güleryüz'ü ağırlıyor. Daha çok figüratif çalışan Güleryüz’ün eserlerinden oluşan sergi, 10 mayıs- 9 temmuz 2023 tarihleri arasında Loft Art'ın İstanbul Beşiktaş Nisbetiye On'daki mekanında konuklarıyla buluşacak. Prestij Sergisi’ni, Loft Art’ın sorumlusu, Akfen Holding’in kurduğu Türkiye İnsan Kaynakları Eğitim ve Sağlık Vakfı’nın (TİKAV) Yönetim Kurulu Üyesi Dilara Akın’la konuştuk.

2013-2023 arasındaki Güleryüz eserleri

Loft Art’ın daha çok genç sanatçılara yönelik kurulan, TİKAV’ın bir sanat kolu olduğunu anlatan Dilara Akın, “Loft Art 1 yılı aşkın süredir, genç bağımsız sanatçıları ağırlıyor. Onları tanıtıp, eserlerini burada sanatseverlerle buluşturuyoruz. Burada galeriler gibi sanatçı temsilciliğimiz yok” dedi. Akın, bunun yanında bir de usta sanatçıları onurlandırmak amacıyla gerçekeleştirilen Prestij Sergisi’nde bu sene Mehmet Güleryüz’ü ağırladıklarını ve “Her sene bir Prestij Sergisi yapıyoruz. Bu sene de Mehmet Güleryüz’e teklif götürdük ve onun eserlerini sergiliyoruz. Burada 2013-2023 yılları arasında Mehmet Hoca’ın Paris’te ve Türkiye’de yapmış olduğu eserleri sanatseverlerle buluşturacağız” dedi.

Gelirlerin bir kısmı TİKAV’a

Dilara Akın Loft Art’taki eserlerden elde edilen gelirin büyük bir kısmının TİKAV’a bağışlandığını açıklayarak “TİKAV, Akfen Holding’in 1999 yılında kurduğu bir vakıf. Misyonu, insan odaklı projeler geliştirerek toplumsal fayda sağlamak. Kadın, genç ve çocukları merkezine alarak ulusal ve uluslararası sosyal sorumluluk projeleri hayata geçiriyoruz. Vakfımız toplumsal ve evrensel değerlere saygılı, çevreye duyarlı, sosyal sorumluluk bilincine sahip bireylerin yetişmesi için çalışmalar yapıyor” dedi. Akın, bu sene gerçekleşen Prestij Sergisi’nin gelirlerinin bir kısmının yine TİKAV’a bağışlanacağını belirtti.