26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 25.07.2022 09:34 | Son Güncelleme: 25.07.2022 15:04

Marvel'den 5. evre duyurusu: Açıklanan yapımlar ve yayın tarihleri

Marvel Stüdyoları Başkanı Kevin Feige, Marvel Sinematik Evreni'nin 5. evresi hakkında önemli duyurular yaptı. 6. evren hakkında da önemli ipuçları verilirken 5. evrede yayınlanacak tüm yapımların tarihi duyuruldu
Marvel'den 5. evre duyurusu: Açıklanan yapımlar ve yayın tarihleri

Marvel'ın 23 Temmuz'da düzenlediği Comic-Con panelinde Sinematik Evreni’nin geleceğiyle ilgili önemli açıklamalar yapıldı. Bu yılın sonlarında vizyona girecek olan Black Panter: Wakanda Forever ile 4. Evre’ye nokta koyulurken,  filmin beklenen resmi fragmanı da etkinlikte sunuldu. 

Marvel Sinema Evreni'nin 5. Evre'sinde yer alması kesinleşen film ve dizi projeleri de açıklandı. 
5. evre, 17 Şubat 2023'te Ant Man and Ant Man and the Wasp: Quantumania'yla başlayacak. Filmde Majors, Kang the Conqueror rolüyle izleyicilerin karşısına çıkacak. Filmi, Disney+ dizileri Secret Invasion ve Echo takip edecek. Secret Invasion 2023’ün ilkbaharında başlayacak. Dizide Nick Fury ve Maria Hill, yaratıklar arası bir çatışmayla uğraşacak.

5. evre Thunderbolts'la sonlanacak

Ayrıca 5. evrede Agatha: Coven of Chaos gibi yeni serilerin yanında Captain America: New World Order ve She-Hulk: Attorney at Law gibi eski serilerin devam filmleri de yer alacak. 5. evre Jake Schreier'ın yöneteceği Thunderbolts'la sona erecek.

 Avengers filmi yok 

Marvel Sinematik Evreni'nin 5. evresinde, 4. evrede de olduğu gibi Avengers projesi yok. Fakat 6. evreye geçişisin yapılacağı 2025'te iki yeni Avengers filmi kesinleşti. Bunlardan Avengers: The Kang Dynasty 2 Mayıs 2025'te, Avengers: Secret Wars ise 7 Kasım 2025'te gösterime girecek.

 Marvel'ın yeni evresinin açıklanan tüm yayın tarihleri şöyle

Ant-Man and the Wasp: Quantumania
Filmde Jonathan Majors, Kang the Conqueror rolüyle izleyicilerin karşısına çıkacak. Filmin 17 Şubat 2023’te vizyona girmesi planlanıyor.

Secret Invasion
Disney+'da yayınlanacak Cobie Smulders ve Samuel L. Jackson başrolü paylaşacağı Secret Invasion dizisi karanlık, pürüzlü siyasi komplo gerilimi olarak tanımlanıyor. Dizi 2023'te yayınlanacak. 



Guardians of the Galaxy Vol. 3
6 Mayıs 2023'te yayınlanacak yeni filmde Gamora’nın Ravagers’ın liderliğine alışma hikayesinin anlatılacak. Will Poulter tarafından canlandırılan Adam Warlock’un da izleyici karşısına çıkacak.

Echo ve Loki. sezon 
Echo ve Loki’nin ikinci sezonunun yapım süreci devam ediyor. İki dizinin de 2023 yazında Disney+’ta yayınlanması planlanıyor.

The Marvels
The Marvels’ın gösterim tarihi ise 28 Temmuz 2023 olarak belirlendi.

Blade
Marvel Sinematik Evreni’nin yarı vampir yarı insan karakteri olan Blade'e odaklanılanacak filmin başrolünü Mahershala Ali üstleniyor. Filmin tarihi 3 Kasım 2023 olarak duyuruldu. 

Ironheart
Dominique Thorne tarafından canlandırılan Riri Williams karakteri başrolü üstlenecek. Film 2023 sonbahar döneminde yayına girecek. 



Agatha Coven of Chaos
Dizinin hikayesi konusunda somut bir paylaşım yapılmazken tarih konusunda 2023/24 kış dönemi işaret edildi. 

Daredevil: Born Again
Dizi için çok fazla detay verilmezken 2024 baharı işaret edildi. 



Captain America: New World Order
Yeni Kaptan Amerika filminde Anthony Mackie tarafından canlandırılan Sam Wilson izleyici karşında olacak. Film 3 Mayıs 2024'te izleyiciyle buluşacak. 

Thunderbolts
Thunderbolts'ta Valentina Allegra de Fontaine karakterinin Avengers’a karşı kendi takımını kurma hikayesi işlenecek ve  26 Temmuz 2024'te yayında olacak.