26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 17.03.2022 16:06 | Son Güncelleme: 17.03.2022 17:51

Oksijen'den İstanbul rehberi: 18 Mart Cuma için öneriler

İstanbul'da cumartesi günü etkisi artıracak karlı hava öncesi dışarı çıkma planı yapanlara; sergi, konser ve mekan önerileri... Evde keyif yapmayı tercih edenlere ise ekran ve podcast tavsiyeri...
Oksijen'den İstanbul rehberi: 18 Mart Cuma için öneriler

Sergi ve konser  (Öneren: Yağmur Akpınar)

Borusan Müzik Evi Konserleri

Borusan Müzik Evi, Berlin’de doğan Eponj’u ve Michael Zerang’i ağırlamaya hazırlanıyor. Eponj ve davulcu Michael Zerang’ın başlattığı doğaçlama hareketi İstanbul’daki müzikseverlere unutulmaz bir deneyim olacak. Yazılı ve sözlü bestelerle yaptıkları yorumlarla hayran bırakacak olan konser 18 Mart’ta saat 21.00’de Borusan Müzik Evi’nde gerçekleşecek.

Evgeny Grinko konseri

Valse ve Jane Maryam parçaları ile bildiğimiz, her eserinde ayrı bir yolculuğa çıkaran genç piyanist İstanbul’da. Kendisine sahnede eşlik edecek olan yaylılar ve akordeon grubu ile kulaklarınızın pasını silecek, kalbinizi dinlendirecek bir gece yaşatacak. Konser, Maximum Uniq Hall 'da 21:00'de

Sónar İstanbul

Tüm sene merakla beklenen festival bu hafta sonu başlıyor. HVOB, Red Axes, Terr, Loraine James gibi birbirinden değerli DJ/prodüktörlerine ev sahipliği yapacak olan Sónar İstanbul 18 ve 19 Mart tarihlerinde Zorlu PSM’de gerçekleşecek. Sadece bir müzik festivalinden fazlası olarak, en güncel trendleri de takip eden festival için planlamanızı yapmaya başlayın.

Momo Kodama Sakıp Sabancı Müzesi’nde

Dünya’nın en seçkin orkestralarının tercih ettiği müzisyenlerden biri olan Japon piyanist Momo Kodama’nın müziğine kulak vermek isteyenler, Sakıp Sabancı Müzesi The Seed’de gerçekleşecek olan konseri tercih edebilir. Oldukça geniş bir repertuara sahip olan Kodama’nın müziği, müzedeki atmosferle beraber çok keyifli olacak.

Mekan (Öneren: Memet Özer)

Zerafet

Hemen Etiler girişinde bulunan Zerafet, özellikle uzun öğle yemekleri için güzel bir alternatif. Hele döner seviyorsanız mutlaka deneyin derim. Çıtır çıtır lahmacunları için de aynı şeyi söyleyebilirim. Fiyat kalite dengesi de oldukça iyi.

İoki ulus

Benim için şehirdeki en iyi sushi lokantalarından biri. Gerçekten merakınız varsa cuma akşam yemeği için mükemmel bir alternatif. Ulus’a doğru Akmerkez’in hemen yanında. Özellikle Somon ve Tuna sashimi benim favorilerimden.

Ekran

Deep Water

Bir evlilikten manzaralar

Başrollerini Ben Affleck ve (Jennifer Lopez’e dönmeden önceki son büyük aşkı) Ana de Armas’ın paylaştığı psikolojik gerilim filmi Deep Water, bir Patricia Highsmith uyarlaması. Evlilikleri kırgınlık, kıskançlık ve güvensizliğin ağırlığı altında çökmekte olan Vic ve Melinda Van Allen isimli varlıklı bir New Orleans çiftini izleyeceğiz.

Karşılıklı kışkırtmaları ve akıl oyunları artarken, işler hızla ölümcül bir kedi-fare oyununa dönüşüyor. Film sinemalarda vizyon görmeden, ABD’de Hulu’da bizde de Prime Video’da yayına girdi.

Podcast (Öneren: Selim Karakaya)

Nasıl Olunur

Türkiye’nin podcast klasiği demek yerinde bir tespit olabilir. Elbette öncesinde ve devamında da oldukça başarılı yayınlar var ama birçok kişi mecrayı bu podcast sayesinde keşfetti.

Nilay Örnek alanlarında uzman konuları ağırlıyor. Temel soru tahmin edilebileceği gibi Nasıl Olunur? ama aslında o isimlerin hayat yolculuklarını ve o yolculukların ayrıntılarını dinlemek gerçekten çok ilham verici.

Nereden Dinlerim?

Spotify, Apple, Google

Chorus

Tam özlediğimiz türden bir müzik sohbetinde mikrofonda Ant Arın Şermet var. Değişik mecralardan konuklar, onlar için müziğin anlamını ve hayatlarına dokunan albümleri, şarkıları, şarkıcıları anlatıyor. Özellikle de şimdilerde bizim dinlediğimiz isimlerin, onların hayatını değiştiren müzisyenlere hayranlıklarından bahsettikleri bölümler oldukça keyifli.

Nereden Dinlerim?

Spotify, Apple, Google