28 Mart 2024, Perşembe
Haber Giriş: 28.03.2022 08:34 | Son Güncelleme: 28.03.2022 08:44

Oscar'ın 6 ödüllü yıldızı Dune filmi hakkında hakkında daha fazla bilgi

Los Angeles'ta gerçekleştirilen 94. Oscar Ödülleri'nde; Dune: Çöl Gezegeni, 6 ödülle gecenin yıldızı oldu. İşte devam filmi hatta dizisi yolda olan bilim kurgu uyarlaması hakkında merak edilenler
Oscar'ın 6 ödüllü yıldızı Dune filmi hakkında hakkında daha fazla bilgi

Frank Harbert’in 1965 yılında kaleme aldığı romanı Dune’nun beyaz perde uyarlaması olan Dune: Çöl Gezegeni Ekim 2021'de seyirciyle buluştu. Dune filmini yapmak yönetmen Denis Villeneuve'ün uzun zamandır hayaliydi.

165 milyon dolara mal oldu

Aslında 14 yaşında kitabı ilk okuduğundan beri bu filmi yapmak istiyordu. Filmi tamamlamak 3,5 yıl sürdü ve yaklaşık 165 milyon dolara mal oldu.

6 cilt kitaptan oluşuyor

Filmi ile tekrar gündem konusu olan Dune serisi, kült bilim kurgular arasında kabul ediliyor ve 6 cilt kitaptan oluşuyor. Frank Herbert’in kaleminden çıkan eser, Yüzüklerin Efendisi ile kıyaslanabilecek tek kurgu roman olarak kabul ediliyor.

6 Oscar kazandı Dune; En İyi Görsel Efekt, En İyi Müzik, Sinematografi, Ses, Montaj ve Yapım Tasarımı ödüllerini kazandı

Bu film için 6 cilt kitap serisinin, ilk kitabı olan Dune seçildi. Bugüne kadar birçok festivalden ödülle dönen ve 10 dalda aday olduğu 94. Oscar Ödülleri'nde 6 ödül kazanan film yıldız oyuncu kadrosuyla dikkat çekiyor

Dune oyuncu kadrosu

Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Josh Brolin, Stellan Skarsgård, Dave Bautista, Zendaya, David Dastmalchian, Stephen Henderson, Charlotte Rampling, Jason Momoa ve Javier Bardem'in paylaştığı bilimkurgu filmi 400 milyon 605 bin dolar gişe hasılat elde etti.

HBO üzerinden izlenebiliyor

Dünya prömiyerini 78. Venedik Film Festivali'nde yapan film aynı zamanda HBO Max üzerinden izlenebiliyor. Üstelik devam filmi için çalışmalar çoktan başladı. Dune 2'nin geleceği Denis Villeneuve ve serinin başrol oyuncusu Timothee Chalamet tarafından duyuruldu.

İkinci film ve dizi yolda

Hikayenin devamı için 2023 Ekim ayın gösteren Villeneuve ilk etapta filmi tek seferde çekmeyi planlamıştı. Ancak yaşanılan aksaklıklar yüzünden fikir değiştirerek iki bölümde çekmeye karar verdi. Dennis Villeneuve’ün planları arasında bir de Dune dizi projesi bulunuyor.

Dune: Çöl Gezegeni konusu

Uzak bir gelecekte geçen Dune, ailesi çöl gezegeni Arrakis’in kontrolüne sahip olan Paul Atreides’in hikayesini anlatıyor. Galaksinin farklı noktalarındaki gezegenler, rakip feodal aileler tarafından yönetilmektedir. Çok değerli bir kaynağın tek üreticisi olan çöl gezegeni Arrakis'in kontrolü asil aileler arasında son derece talep görmektedir.

Baharat adı verilen bu kaynak, yüksek bilinç ve uzun bir yaşam süresi sunarken, beraberinde çok ciddi yan etkileri de getirmektedir. Ayrıca yıldızlararası yollarda gezinmeye yardımcı olan kaynak da bu "baharat"tır. Bu kaynağı elde etmek isteyen feodal rakiplerden Harkonen ailesi tarafından Paul ve ailesine tuzak kurulur. Bu tuzağın sonucunda Paul'un ailesi darmadağın olarak firari hale gelir. Paul, ailesinin Arrakis kontrolünü yeniden kazanması için bir isyan başlatırken, tüm evrenin seyrini değiştirebilme ihtimalini yakalayacaktır.