29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 08.10.2022 13:54 | Son Güncelleme: 08.10.2022 15:01

Ulusal Sanat Galerisi açıkladı: Flütlü kız eseri Vermeer’in değil

Uzun süredir merak konusu olan Flütlü Kız (Girl With a Flute) polemiği son buldu. Ulusal Sanat Galerisi, tablonun Johannes Vermeer'e ait olmadığını tespit etti. Vermeer'in en bilinen eserlerinden biri İnci Küpeli Kız tablosu
Ulusal Sanat Galerisi açıkladı: Flütlü kız eseri Vermeer’in değil

Uzmanlar Flütlü Kız (Girl With a Flute) resmi’nin gerçekten Hollandalı ressam Johannes Vermeer'in dünyadaki birkaç eserinden biri olup olmadığını merak ediyordu.  Pandeminin müze ziyaretlerini azaltması vesilesiyle yetkililere araştırma yapma fırsatı doğdu.

Belirsizlik çözüldü

Müze, Cuma günü düzenlediği basın toplantısında , bir küratör, konservatör ve bilim insanından oluşan ekibin, resmin Hollandalı sanatçı tarafından değil, Vermeer'in ortağı tarafından yapıldığını belirlediği bulgusunu paylaştı. Uzun zamandır tartışmalı bir durumda kalan konu böylece resmiyet kazandı. Böylece Ulusal Sanat Galerisi'nin Vermeer'e atfettiği tablo sayısı dörtten üçe düştü.

 

Johannes Vermeer kimdir?

Johannes ya da Jan Vermeer olarak bilinen sanatçı  evlerin içindeki gündelik hayatı betimlediği tablolarıyla tanınan Hollandalı bir ressam. Vermeer yaşamı boyunca başarılı bir ressamı olarak tanındı. Kuzey’in Mona Lisası olarak adlandırılan en başarılı eseri İnci Küpeli Kız tablosundaki genç kızın masumiyeti ve bakışlarındaki etkileyicilik, ressamın başarısını artırdı.