26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 29.11.2022 12:57 | Son Güncelleme: 29.11.2022 15:14

Will Smith'in korkusu: Seyirci Emancipation'a Oscar tokadı atar mı?

Will Smith Akademi Ödülleri töreninde eşiyle ilgili yaptığı espri nedeniyle Chris Rock'a attığı tokatın yeni çıkacak filmi üzerinde etkisi olacağını düşünüyor. Smith en büyük umudunun yaklaşan filmi Emancipation'ı cezalandırmamaları olduğunu söyledi
Will Smith'in korkusu: Seyirci Emancipation'a Oscar tokadı atar mı?

Amerikalı sinema oyuncusu, Will Smith pazartesi günü yaptığı açıklamada en büyük umudunun, bu yılın başlarında Oscar töreninde Chris Rock'a attığı tokat nedeniyle seyircilerin yaklaşan filmi Emancipation'ı cezalandırmamaları olduğunu söyledi. 

Washington, D.C.'nin televizyon kanalı Fox 5'e konuşan Smith, insanların henüz kendisinin oynadığı bir filmi izlemeye hazır olmamalarını anlayabildiğini söyledi. Smith, eylemlerinin tüm kariyerlerinin en iyi işlerinden bazılarını yapan, bu filmdeki ve etrafındaki yetenekli sanatçıları etkilememesini umduğunu da ifade etti.

Emancipation filminin sponsorluğunu üstlenen Apple'ın tokat nedeniyle filmi 2023'e ertelemeyi tartıştığı ve  Smith'in performansıyla yeniden aday gösterilebileceği konuşuluyor

Mart ayındaki Oscar töreni sırasında Smith sahneye fırlamış ve Smith'in eşi Jada Pinkett-Smith ile ilgili bir espri yapan Chris Rock'a tokat atmıştı. Smith Akademi üyeliğinden istifa etti ve ceza olarak 10 yıl boyunca törenlere katılması yasaklandı. Ancak hala ödüllere aday gösterilebiliyor. Smith, Rock'a tokat attıktan sonra, Serena ve Venus Williams'ın babasını konu alan King Richard filminde canlandırdığı Richard Williams karakteriyle En İyi Başrol Oyuncusu dalında ilk Oscar'ını kazanmıştı. 

Filmin konusu ne?

Emancipation, kölelikten kaçarak orduya katılan Peter'ın gerçek hikayesine dayanıyor. Karakter, köle tacirleri tarafından kırbaçlandığı için sırtında oluşan yaralar, köleliğin acımasızlığını gözler önüne sermeye yardımcı oluyor.