17 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 13.02.2024 10:00 | Son Güncelleme: 13.02.2024 10:22

CHP'de en uzun gece

CHP'de aday belirleme çalışmaları sabaha kadar devam etti. Partiden resmi bir açıklama yapılmasa da Malatya'da Veli Ağbaba, Kayseri'de Murat Molu, Ordu'da Zekai Sana'nın aday gösterilmesi bekleniyor. İstanbul Esenyurt için ismi geçen Gürsel Tekin istifası, Ali Gökmen'in adaylığını doğrular nitelikte
CHP'de en uzun gece

Bugüne kadar 965 seçim çevresinde adaylarını açıklayan CHP'de Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM), çifte toplantıyla aday belirleme mesaisine devam etti. 12 Şubat'ta başlayan toplantı maratonu 13 Şubat sabahına dek sürdü. Bugün 10.00'a kadar resmi bir açıklama yapılmadı ancak isimler basına sızdı. 

PM'de yapılan oylama sonucunda Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Malatya Milletvekili Veli Ağbaba aday gösterildi. CHP'nin Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Molu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı Zekai Sana, Adıyaman Belediye Başkan adayı Abdurrahman TutdereKars Belediye Başkan adayı ise Dündar Gültekin oldu. 

Aday çıkarılmayan tek büyükşehir Şanlıurfa oldu

Çankaya adayı Hüseyin Can Güner

Partinin kalesi olarak nitelenen seçim çevrelerinden Ankara'nın Çankaya ilçesinde 1993 doğumlu Hüseyin Can Güner’in aday gösterilmesi kararlaştırıldı.

İstanbul'da 10 ilçede daha adaylar belli oldu

İstanbul'un 10 ilçesinde daha adaylar kesinleşti. Bakırköy'de Ayşegül Ovalıoğlu, Kadıköy'de Mesut Kösedağ, Ümraniye'de Aykut Erdoğdu, Avcılar'da Utku Caner Çaykara, Sarıyer'de Oktay Aksu, Kağıthane'de Tonguç Çoban, Adalar'da Ali Ercan AkpolatÇekmeköy'de Orhan Çerkez, Esenyurt'ta Ali GökmenBeykoz'da ise Alaattin Köseler aday gösterildi. 

 Hatay'da Lütfü Savaş'la devam kararı

CHP'de yeniden aday gösterilmesi tartışma konusu olan ve 6 Şubat depremlerinin yıldönümündeki protestoların ardından 'durumunun tekrar değerlendirileceği' açıklanan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'la devam kararı alındı. Adaylığının açıklanmasının ardından gerçekleştirilen memnuniyet anketlerinden de Savaş'ın isminin çıktığı belirtildi. Buna rağmen Hatay için Genel Başkan Özgür Özel'in konuya ilişkin olarak yetki alabileceği konuşuluyor. İzmir'de adaylığı tartışılan Cemil Tugay ile de yola devam kararı verildi. 

Çankaya'dan aday gösterilen Hüseyin Can Güner kimdir?

1993 yılında Ankara'da doğan Güner, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 2015 yılında mezun oldu. Güner, çocukluk hayalini gerçekleştirmek için sınavlara girdi, derece yapmasına rağmen mülakatta elendi. Malatya kökenli olan Güner'in Alevi olduğu için mülakatlarda elendiği Meclis tutanaklarına da geçti.

Cumhuriyet Halk Partisi'ne 2012 yılında kaydoldu. Ankara İl Gençlik Kolları Üniversite Komisyonunda, Sosyal Demokrat Öğrenciler örgütlenmesinde ve Çankaya İlçe Gençlik Kolunda çalışmalar yürüttü. 2013-2014 yıllarında Etimesgut Gençlik Kolu Başkanlığı görevinde bulundu. 2014-2016 yılları arasında Genel Merkez Yerel Yönetimler Komisyonunda görev aldı. 2018-2020 yılları arasında CHP Çankaya İlçe Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. 2020-2023 yılları arasında CHP’yi temsilen Çankaya İlçe Seçim Kurulu üyeliğinde bulundu. 14 Mayıs 2023 Milletvekili Genel Seçimlerinde Ankara 1. Bölgeden Milletvekili adayı oldu.

İkinci Yüzyıl Dergisi Yayın Kurulu Üyeliği ve Türkiye Tenis Federasyonu Disiplin Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunan Güner, Sosyal Demokrat Avukatlar Derneği üyesidir.