03 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 12.02.2024 20:18 | Son Güncelleme: 12.02.2024 21:16

CHP Sözcüsü Yücel: Haluk Levent ya da başkasına adaylık teklifi söz konusu değil

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için Haluk Levent'e teklif yapıldığı iddiası için "Kurumsal düzeyde Levent ya da başkasına teklif söz konusu değil" dedi. Haluk Levent'ten ise "Üst düzeyden sözlü teklif yapıldı, 3 kez arandım" açıklaması geldi
CHP Sözcüsü Yücel: Haluk Levent ya da başkasına adaylık teklifi söz konusu değil

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için Haluk Levent'e teklif götürüldüğü iddiasını yalanladı. 

CHP'de, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın yeniden adaylığı konusunda tartışmalar sürüyor. Parti yönetiminin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için Haluk Levent'e teklif götürdüğü öne sürüldü. Sanatçı Haluk Levent, sosyal medya hesabından söz konusu teklife verdiği yanıtı paylaştı. Levent paylaşımında, AHBAP Başkanı olduğunu hatırlatarak siyasete girmeme kararının kesin olduğunu belirtti.

Söz konusu iddia CHP Sözcüsü Yücel'e de soruldu. Gün içinde yapılan ilk Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM) toplantılarında Hatay'ın gündeme gelmediğini belirten Yücel, "Dolayısıyla kurumsal düzeyde Haluk Levent ya da başkasına adaylık teklif edilmesi söz konusu değil. Hatay adayı konusunda toplantımızın ikinci bölümünde böyle bir görüş öneri gelirse toplantımızın ikinci bölümünde değerlendiririz" dedi.

Haluk Levent: Sözlü teklif yapıldı, 3 kez arandım 

Sanatçı Haluk Levent, Yücel'in bu açıklamalarına sosyal medya hesabından yanıt verdi. Kendisine sözlü olarak teklif yapıldığını belirten Levent, "Üst düzeyden yapıldı. 3 kez arandım. Konuştuk. Hatta “lütfen bu konuşmalar aramızda kalsın” dedim. Sabah gazeteciler art arda arayıp soru sordular. Şaşkınlıkla “kimden duydunuz?” dedim. Hepsi de parti içinden duyduk dediler" ifadelerini kullandı.