27 Temmuz 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 02.04.2024 14:38 | Son Güncelleme: 02.04.2024 14:44

DEM Parti'nin farkla kazandığı Van'da ne oluyor?

DEM Parti, Van Büyükşehir Belediye başkanı seçilen Abdullah Zeydan’ın memnu hakkının Adalet Bakanlığı’nın itirazı üzerine geri alındığını duyurdu. Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, tüm siyasi partileri Van halkının iradesine sahip çıkmaya çağırdı. Konuyla ilgili son kararı YSK verecek
DEM Parti'nin farkla kazandığı Van'da ne oluyor?

Van Büyükşehir Belediyesi'ni DEM Parti'nin eşbaşkan adayları Abdullah Zeydan ve Neslihan Şedal yaklaşık 20 puan farkla kazandı. Van Büyükşehir Belediyesi dahil 14 belediyenin tümü DEM Parti'ye geçti. Ancak Adalet Bakanlığı'nın talebi üzerine Abdullah Zeydan'ın aday olamayacağı yönünde yeni bir mahkeme kararı alındı. Van İl Seçim Kurulu bu mahkeme kararına uygun karar verirse Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı, kentteki ikinci parti olan AK Parti'ye geçecek.

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, düzenlediği basın toplantısında tüm siyasi partileri Van halkının iradesine sahip çıkmaya çağırdı. "Böyle büyük bir irade karşısında dayanışmassak, demokrasiden bahseden hiç kimsenin inandırıcılığı kalmaz" diyen Doğan, "Demokrasileri var eden temel kaidelerden biri milli iradeye saygı duymaktır. Bunu en çok ihlal eden, bunu diline en çok pelesenk eden iktidara çağrıda bulunuyoruz. Bu yanlıştan derhal geri dönün. Sakın Van halkının iradesine gasp etmeye heveslenmeyin" dedi.

 

TİP: Van halkının yanındayız

Türkiye İşçi Partisi (TİP) yaptığı açıklamada söz konusu olaya dair tepki gösterdi. Van’ın halk iradesine saldırı girişimi olduğu ifade edilen açıklamada, “Kayyum politikalarına karşı dayanışma içinde olacağız” denildi.