06 Mayıs 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 11.02.2024 21:57 | Son Güncelleme: 12.02.2024 00:06

Gökhan Zan iddiası: TİP Hatay adayını bugün açıklayacak

Türkiye İşçi Partisi (TİP), 'Hatay İttifakı'nın Büyükşehir Belediye Başkan adayının bugün 11.00'de açıklanacağını duyurdu. Kulis bilgilerine göre TİP Parti Meclisi'nde yapılan oylamada Gökhan Zan'ın adaylığı onaylandı
Gökhan Zan iddiası: TİP Hatay adayını bugün açıklayacak

Türkiye İşçi Partisi (TİP), Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayını bugün duyuracak. TİP'ten yapılan açıklamada, "Türkiye İşçi Partisi, 12 Şubat Pazartesi günü saat 11.00’de İstanbul İl Başkanlığı’nda milletvekillerinin katılımıyla düzenleyeceği basın toplantısıyla Hatay İttifakı’nın Büyükşehir Belediye başkan adayını kamuoyuna açıklayacaktır" denildi. 

Gökhan Zan iddiası 

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Lütfü Savaş'ın CHP tarafından yeniden aday gösterilmesinin ardından "Hatay başta olmak üzere ülkemizin dört bir yanında onlarca il ve yüzlerce ilçede halkımızı alternatifsiz bırakmayacağız" açıklamasını yapmıştı. 

Kulis bilgilerine göre son seçimlerde Hatay'da oyların yüzde 8.56'sını alan TİP, Hataylı eski futbolcu Gökhan Zan'ı aday gösterme kararı aldı. Parti Meclisi'nde Zan'ın adaylığı onaylandı. CHP'nin Savaş'ın adaylığını geri çekmesi halinde Zan'ın da adaylıktan çekilebileceği belirtiliyor. Mart 2023'te katıldığı İYİ Parti'den Hatay milletvekili adayı olan ancak Meclis'e giremeyen Gökhan Zan 27 Aralık 2023'te parti üyeliğinden istifa ettiğini duyurmuştu.

Lütfü Savaş'la protesto polemiği

6 Şubat depremlerinin yıldönümünde depremzedelerin protestosuyla karşılaşan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Gökhan Zan'ı protestocuları harekete geçirmekle suçlamıştı. Savaş şu ifadeleri kullanmıştı: "Gökhan Zan'la hiç uğraşmayalım. Çünkü Gökhan Zan futbolu bıraktığında ben ona kucak açtım. Geçen seneye kadar onu Hatayspor'da çalıştırdım. Maaşlı çalıştırdık. Bunun yüzüğünü ben taktım, eşim onun nikah şahidiydi, nikahını ben kıydım. Benden geçen sene helallik istedi, Avrupa'ya gidip önemli hocalardan ders alacağını söyledi. Benle vedalaştı ve gitti. Aramızda hiçbir kırgınlık yoktu. Ama ne olduysa Volkan hocanın Hatay'a gelmesinden sonra oldu. Tabii ki bu bir tercihtir. Biz daha ilkeli, daha kaliteli, daha kapasiteli, ayağı yere basan, Hatay'ı ve Hatayspor'u, Hataylıyı taşıyabilen bir teknik direktöre sahip olmak istedik. Gökhan Zan'ın geçmişte İYİ Parti, Cumhuriyet Halk Partisi, başka partiler birçok konular var. Onların içerisinde ne yaptığını hepiniz biliyorsunuz. Fazla girmek istemiyorum." Gökhan Zan, Lütfü Savaş'ın bu açıklamalarına, "Protestoların nedeni BEN değil, kendi seçmeninizle bu denli iddialaşmanız, en zor zamanlarımızda yanımızda olmamanız ve kalpten kalbe giden yolda bizlerle bağınızı koparıp, SAVAŞ-mak yerine YALNIZ bırakmanızdır" yanıtını vermişti.