06 Mayıs 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 07.02.2024 15:52 | Son Güncelleme: 07.02.2024 21:35

Lütfü Savaş'tan adaylık kararı: Korkmayacağım, yılmayacağım

CHP'nin yeniden aday gösterdiği Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Lütfü Savaş, tepkilere rağmen adaylıktan çekilmeyeceğini duyurdu. Savaş, "Korkmayacağım, sinmeyeceğim. yılmayacağım. Hatay üzerinden kirli bir oyun oynanıyor. Beni protesto ettiler, biz bunların kim olduğunu biliyoruz" diye konuştu
Lütfü Savaş'tan adaylık kararı: Korkmayacağım, yılmayacağım

Hatay Belediye Başkanı CHP'li Lütfü Savaş'ın 31 Mart'ta yeniden aday göstermesi bölge halkı tarafından büyük tepkiyle karşılanmıştı. Dün deprem anması sırasında yoğun şekilde protesto edilen Lütfü Savaş bugün yeni açıklama yaptı. Savaş, "Hatay üzerinden kirli bir oyun oynanıyor. Protestocuların kim olduğunu biliyoruz. Korkmayacağım, sinmeyeceğim" dedi.

Savaş "Beni protesto ettiler, biz bunların kim olduğunu biliyoruz. Sayın Bakanımıza söz attılar. Orada Sayın Cumhurbaşkanımızın atamış olduğu bir bakan vardı. Bizi sevmeyebilirler, ama ya bir tanesinin elinde el bombası olsaydı, silah olsaydı... Sayın Cumhurbaşkanımız bir yere giderken önden önlem alınıyor; burada da alınmalıydı" değerlendirmesinde bulundu. Savaş, "Adaylığım devam ediyor, seçimi kazanacağız" dedi.

"Gökhan Zan'ı maaşlı çalıştırdım, yüzüğünü ben taktım"

Eski futbolcu Gökhan Zan'ı protestocuları harekete geçirmekle suçlayan Savaş şu ifadeleri kullandı: "Gökhan Zan'la hiç uğraşmayalım. Çünkü Gökhan Zan futbolu bıraktığında ben ona kucak açtım. Geçen seneye kadar onu Hatayspor'da çalıştırdım. Maaşlı çalıştırdık. Bunun yüzüğünü ben taktım, eşim onun nikah şahidiydi, nikahını ben kıydım. Benden geçen sene helallik istedi, Avrupa'ya gidip önemli hocalardan ders alacağını söyledi. Benle vedalaştı ve gitti. Aramızda hiçbir kırgınlık yoktu. Ama ne olduysa Volkan hocanın Hatay'a gelmesinden sonra oldu. Tabii ki bu bir tercihtir. Biz daha ilkeli, daha kaliteli, daha kapasiteli, ayağı yere basan, Hatay'ı ve Hatayspor'u, Hataylıyı taşıyabilen bir teknik direktöre sahip olmak istedik. Gökhan Zan'ın geçmişte İYİ Parti, Cumhuriyet Halk Partisi, başka partiler birçok konular var. Onların içerisinde ne yaptığını hepiniz biliyorsunuz. Fazla girmek istemiyorum. "