07 Mayıs 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 04.04.2024 16:37 | Son Güncelleme: 04.04.2024 16:53

Günay Kodaz İYİ Parti Genel Başkanlığı'na aday oldu

31 Mart seçimlerinden sonra olağanüstü kurultay kararı alan İYİ Parti'de yeni dönem hazırlıkları başladı. Günay Kodaz genel başkan adayı olduğunu açıkladı
Günay Kodaz İYİ Parti Genel Başkanlığı'na aday oldu

İYİ Parti, yerel seçimlerin ardından Genel Başkan Meral Akşener'in çağrısıyla seçimli olağanüstü genel kurula gitme kararı aldı. Genel Başkanlığı adaylığını duyuran ilk isim ise İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi Günay Kodaz oldu. Kodaz adaylığını X hesabından şu ifadelerle duyurdu: 

"Biz o numaralara doyduk…! Paydaşlardan numara ile gönülsüz mecburen alınacak imzalarla kendinizi kandırıp aday edebilirsiniz ancak Türk milleti ve İYİ Parti tabanını ikna edemezsiniz! İşte tam da bu numara ile mevcut yönetimin karşısına aday çıkmaması için yapılacak oyunu bozmak için acele ettim! Siz Sn. Akşener ve bu yönetime Millet ve taban yeniden güvenip oy verip partiyi büyür mü sanıyorsunuz! Zinhar bu olmaz… Zaman bunu gösterecek. O nedenle İYİ Parti tabanında umutsuzluk olmasın, kimse yılmasın,kendini alternatifsiz bu yönetime mecbur diye dönüp gitmesin diye adayım"

 

Günay Kodaz kimdir?

İYİ Parti'nin kurucu üyelerinden biri olan Avukat Günay Kodaz, Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesine bağlı İğde Kasabasında doğdu. İlk ve orta öğrenimini İğde'de tamamlayan Kodaz, lise eğitimini Çorum Sağlık Meslek Lisesi'nde tamamladı. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olan Kodaz, Milli Eğitim Bakanlığı'nda uzman tarih öğretmeni olarak görev yaptı. İngiltere'ye dil eğitimi için giden Kodaz, The English Language Centre Eastbourne'de İngilizce eğitimi aldı. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nü bitiren Kodaz, İYİ Parti'den parti içi disiplin kurallarına uymadığı gerekçesiyle ihraç edildi. Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in imzasıyla kesin ihraç istemi Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edildi ancak, detaylı ihraç sebepleri hakkında resmi açıklama yapılmadı. 4 Nisan 2024 tarihinde Meral Akşener'e rakip olarak İYİ Parti genel başkan adayı olduğunu açıkladı.