07 Mayıs 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 13.12.2023 21:12 | Son Güncelleme: 10.01.2024 16:22

İBB Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan dün istifa etti, bugün yeniden seçildi

İBB Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili Özkan, Genel Başkan Akşener'in talebi üzerine dün istifa ettiği bu göreve bugün meclis üyelerinin oylarıyla yeniden seçildi. İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Coşkun, Özkan'ı yeniden seçen meclis üyelerinin kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildiğini açıkladı
İBB Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan dün istifa etti, bugün yeniden seçildi

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan dünkü istifasının ardından bugün yeniden aynı göreve seçildi. İYİ Parti Genel İdare Kurulu'nun (GİK) yerel seçimlerde CHP ile işbirliğini ret kararına karşı olduğu bilinen Özkan, Genel Başkan Meral Akşener’in talebi üzerine grup başkanvekilliği görevinden istifa ettiğini duyurmuştu. 

Özkan İYİ Parti'li meclis üyelerinin oylarıyla bugün yeniden bu göreve seçildi. Özkan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Hür ve müstakil bir şekilde iradelerini ortaya koyan ve beni tekrar İBB İYİ parti Grup Başkanvekili olarak seçen arkadaşlarıma bana duydukları güvenden dolayı teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Meclis üyelerine ihraç talebi

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Yücel Coşkun, istifa eden partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi Grup Başkanvekili İbrahim Özkan'ı yeniden aynı göreve seçen meclis üyelerinin kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildiğini açıkladı. Yücel Coşkun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Özkan'ın istifasının, dün bir araya geldikleri bir toplantının ardından bizzat kendisi tarafından istendiğini, Özkan'ın da bu doğrultuda görevinden istifa ettiğini kaydetti. Coşkun, "Buna rağmen bazı İYİ Parti İBB Meclis üyelerinin, bilgim dışında ve teamüllere aykırı olarak kendisini yeniden Grup Başkanvekili seçmesi kabul edilemez. Bu doğrultuda, bu kararın altında imzası bulunan bütün İBB Meclis üyeleri 'kesin ihraç' talebiyle disipline sevk edilmiştir" ifadelerini kullandı.

Özkan ne demişti?

İbrahim Özkan, GİK'in CHP ile seçim işbirliğini ret kararı için, "GİK, Genel Başkan’a yetki verdi. Şu an böyle bir yetki yok. Bence istişare kanallarının kapanması diye bir şey yok. 20 Şubat’a kadar bu süreç devam edebilir. Genel kanaat işbirliği yapılması yönündedir” demişti.