05 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 22.03.2024 20:37 | Son Güncelleme: 22.03.2024 21:53

İmamoğlu'ndan Kurum'a: Metro konusunda ağzını açmaya hakkın yok

İBB Başkanı İmamoğlu, Cumhur İttifakı'nın İBB adayı Kurum'un metro eleştirilerine yanıt verdi. İmamoğlu, "Yahu sen, 10 metro inşaatını aylarca, yıllarca durdurmuşsun. Bize 70 milyon euro borç bırakmışsın. Senin metro konusunda gerçekten ağzını açmaya hakkın yok" dedi
İmamoğlu'ndan Kurum'a: Metro konusunda ağzını açmaya hakkın yok

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğluBayrampaşa'da halk buluşmasında konuştu. 31 Mart seçimlerinde iki seçenek olduğunu dile getiren İmamoğlu şunları söyledi: "Ya ‘tam gaz geri’ diyenler kazanacak ya da ‘tam yol ileri’ diyenler kazanacak. Çünkü ‘Tam gaz geri’ diyenler, İstanbul’u 2019 öncesine geri döndürmek istiyorlar. Başarabilecekler mi? İstanbul, hızını almış gidiyor, gidiyor. Hizmette, icraatta, yatırımda rekor üstüne rekor kırıyor. Öyle değil mi? Ama onlar, İstanbul’u yine ‘sıfır noktasına’ döndürmek istiyorlar. Onların İstanbul için yaptıklarını toplayıp çıkarınca, elde ne kalıyor biliyor musunuz? Vallahi sıfır. Elde var sıfır, sıfıra sıfır. Çünkü bunların yöneticilikten anladıkları vatandaşa kaşıkla ver, kepçeyle al."

Göreve geldiklerinde 10 metro inşaatının 10’unun da durdurulduğunu belirten İBB Başkanı şöyle devam etti: "Paraları yoktu, finansmanını bulmamışlardı. Bazılarına hiç başlamamışlardı. Benden önceki belediye başkanı, bir de yazı yazıp, yazıyla durdurmuştu. Sonra, ‘başlayalım’ demişlerdi, başlayamamışlardı. Başlayanlar, bir süre sonra yine durmuştu. Bunların iş bilmezliği, israfçılığı, rantçılığı yüzünden, İstanbul’un bütçesi iflas etmişti. Metro inşaatlarını yapan şirketlere tam 70 milyon euro borçları vardı. Artık TL de konuşamıyoruz. Paramızı pul ettiler.  Biz ne yaptık biliyor musunuz? O borçların hepsini ödedik. Bütün sorunları çözdük ve 5 yılda tam 65 kilometre metro bitirdik. 62 tane metro durağı açtık. Daha yeni, Eyüpsultan-Bayrampaşa metrosunun ihalesini yaptık ve başladık."

"Yaptığımız 65 kilometre metroya sahip çıkmaya kalkıyorlar"

Cumhur İttifakı'nın İBB adayı Murat Kurum'un metro inşaatlarıyla ilgili açıklamalarına değinen İmamoğlu, "Şimdi utanmadan, bizim yaptığımız 65 kilometre metroya sahip çıkmaya kalkıyorlar. ‘Yapmadın’ diyorlar, rakamlarla oynuyorlar. Adım atarak, sözüm ona bizim işimizi hafife almaya kalkıyor. Ama Allah konuşturuyor. Daha yeni, TV programında, ’65 kilometre metro yaptı’ demiş; çıkarmış, toplamış, mecburen. Allah konuşturuyor. Yahu sen, 10 metro inşaatını aylarca, yıllarca durdurmuşsun. Bize 70 milyon euro borç bırakmışsın. Senin metro konusunda gerçekten ağzını açmaya hakkın yok. Ayıp. Yazık etmişsin. ‘10 metro inşaatının 10’unu da durdurmuştuk, İstanbullulardan özür dileriz’ demiyorsunuz; Ekrem İmamoğlu’nun ekibiyle, halkıyla yaptığı bu güzel işleri reddetmeye çalışıyorsunuz" diye konuştu.