07 Mayıs 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 01.03.2024 20:47 | Son Güncelleme: 01.03.2024 20:55

İYİ Parti'nin Mamak Belediye Başkan adayı Kevser Koyuncu Ofluoğlu oldu

İYİ Parti, Ankara Mamak'ta adaylığı düşürülen Hüseyin Bayındır'ın yerine Kevser Koyuncu Ofluoğlu'nu aday gösterildiğini duyurdu
İYİ Parti'nin Mamak Belediye Başkan adayı Kevser Koyuncu Ofluoğlu oldu

İYİ Parti, Mamak Belediye Başkanlığı için Kevser Koyuncu Ofluoğlu'nu aday gösterdi. Partiden yapılan açıklamada, "Mamak Belediye Başkan adayımız Kevser Koyuncu Ofluoğlu olarak belirlenmiştir. Kendisine çıkmış olduğu bu yolda başarılar dileriz. Ankara'mıza hayırlı uğurlu olsun" ifadeleri kullanıldı.

Daha önce Ankara İl Seçim Kurulunca İYİ Parti'den Mamak Belediye Başkan adayı gösterilen Hüseyin Bayındır'ın adaylığının düşürülmesine karar verilmişti. Hüseyin Bayındır'ın CHP ve İYİ Parti'den aday adaylığı başvurusu yaptığı ve süresi içinde CHP'den istifa etmeden, İYİ Parti listelerinden aday gösterildiği belirlenmişti. Bayındır'ın adaylığı, Siyasi Partiler Kanunu'nun, "Bir kimse, bir partiden ön seçim veya merkez adaylığı yoklamasına katıldıktan sonra başka bir partiden merkez adayı gösterilemez" hükmü uyarınca düşürülmüştü.  Yeni isim bildirmek için 3 Mart'a kadar süresi bulunan İYİ Parti, Mamak Belediye Başkanlığı için Ofluoğlu'nu aday gösterdi.

 

Kaynak: AA