06 Mayıs 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 14.03.2024 19:24 | Son Güncelleme: 14.03.2024 19:34

Mansur Yavaş'tan Turgut Altınok'a: Mal varlığını açıklayıncaya kadar devam edeceğim

ABB Başkanı Mansur Yavaş, Cumhur İttifakı'nın Ankara adayı Turgut Altınok mal varlığını açıklayana dek bu konuyu gündeme getirmeye devam edeceğini söyledi. Yavaş, "Halk parasını kullandırdığı insanların bu parayı ne yaptığını görmeli” dedi.
Mansur Yavaş'tan Turgut Altınok'a: Mal varlığını açıklayıncaya kadar devam edeceğim

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Cumhur İttifakı'nın Ankara adayı Turgut Altınok'un mal varlığıyla ilgili "Mal bizim değil Allah’ın, hepsi Allah'ın, biz emanetçisiyiz" açıklamasını değerlendirdi. 

Mal varlığını göreve geldiği 2019 yılıyla karşılaştırmalı olarak açıkladığını hatırlatan Yavaş şunları söyledi: "Bütün büyükşehir belediye başkanı adaylarına dedik ki siz de çıkarın. Çünkü sizler de uzun süredir kamu görevi yapıyorsunuz. Ses yok. En son 'Mallar bana ait değil hepsi Allah'a ait' dedi, geçti. Bütün dünya Allah'a ait, hüküm veren o. Ama ben her yerde şunu söyledim; Ben beş yıldır belediye başkanlığı yapıyorum. Hakkımda yüzlerce şikayet edildi. Hep böyle iftiralar, tweet'ler üzerine müfettiş geldi. Bizim şikayetlerimiz hala bekliyor İçişleri Bakanlığı'nda. Ama neredeyse müfettişleri oturtacak yer bulamaz hale geldik. Bugüne kadar o kadar inceleme yapıldı ve sonuçlandı ki daha bir tane personelim benim savcılığa gitmedi. Dolayısıyla böyle bir örnekten yola çıkarak hepiniz mal beyanınızı açıklayın dedim. Hala yok. Açıklayıncaya kadar devam edeceğim. Halk parasını kullandırdığı insanların bu parayı ne yaptığını görmeli."